Yllätystuloksia EM-karsinnoissa – Kroatia sai taipua, Israelissa juhlittiin hattutemppua

© Kuva: Getty Images

Viime kesän MM-finalisti Kroatia sai järkyttyä sunnuntaisessa EM-karsintaottelussaan. Avauskierroksella Kroatia vielä kukisti Azerbaidzhanin kotonaan niukasti 2-1, mutta nyt Unkari aiheutti sille tappion samoin lukemin.

Kroatia siirtyi 1-0 -johtoon Ante Rebicin osumalla 13. peliminuutilla. Ádám Szalai toi kotijoukkueen kuitenkin tasoihin puolisen tuntia myöhemmin.

Unkarin yllätys oli valmis, kun 31-vuotias keskikenttäpelaaja Mate Patkai teki kulmapotkusta ottelun kolmannen ja viimeisen maalin. Vielä tämän jälkeenkin Unkari sai pallon Kroatian maaliviivalle, mutta taululle jäivät loppulukemiksi 2-1.

Walesin voitettua aiemmin päivällä Slovakian Daniel Jamesin maalilla 1-0 E-lohkon neljällä ensimmäisellä maalla on nyt kolme pistettä. Lohkosta on siis ensi merkkien perusteella luvassa tasainen ja jännittävä.

Toinen yllätys nähtiin maalirikkaassa ottelussa Israelissa, kun kotijoukkue kukisti Itävallan maalein 4-2. Israelin suuri sankari oli hattutempun tehnyt Eran Zahavi. 31-vuotias Zahavi pelaa neljättä kauttaan kiinalaisessa Guangzhou R&F:ssä. Neljäskään maali ei Zahavilla jäänyt kauas, sillä kerran hänen antamansa vapaapotku sujahti vain parikymmentä senttiä maalin ohi. Lisäajalla Zahavi puolestaan osui maalin tolppaan.

Israelin neljännen maalin viimeisteli ensi kesänä Salzburgista Sevillaan siirtyvä Eurooppa-liigan maalipyssy Munas Dabbur. Esityön tähänkin osumaan teki Zahavi.

Vieraiden molemmat maalit viimeisteli West Hamin hyökkääjä Marko Arnautovic.

Israel johtaa G-lohkoa neljällä pisteellään ja on aloittanut karsinnat todella vahvasti. Avauspelissään se haki Sloveniasta 1-1 -tasapelin. Tuolloinkin Israelin maalin teki Zahavi. Itävalta puolestaan on kahden pelin jälkeen nollakerhossa hävittyään Israelin lisäksi Puolalle.