Yön ritari palasi vainoamaan Espanjan pääsarjaseuraa – sarjakuvajätti tehnyt valituksen Valenciasta

© Kuva: Getty Images

Espanjan pääsarjaseura Valencia ja yhdysvaltalainen sarjakuvayhtiö DC Comics ovat jälleen tukkanuottasilla, kertoo Evening Standard.

Valencian logoa on koristanut musta lepakko siitä lähtien, kun seura perustettiin vuonna 1919. Lisäksi lepakko on esiintynyt Valencian kaupungin vaakunassa jo 1200-luvulta asti. Mustasta lepakkologosta tunnetaan myös DC:n supersankari Batman, joka esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1939 Detective Comics -sarjakuvalehden numerossa 27.

Vuonna 2014 Valencia ilmoitti, ettei se aio käyttää uutta versiota lepakkologostaan, koska DC Comicsin mielestä se muistutti liikaa Batmanin symbolia. Valencia yritti suojata uuden logon tekijänoikeudella.

Valencia kertoi tuolloin, että DC Comics ei vienyt asiaa oikeuteen.

Nyt sarjakuvajätti hengittää jälleen espanjalaisseuran niskaan. Evening Standardin mukaan DC Comics on tehnyt Euroopan unionin teollisoikeuksien virastolle valituksen logosta, jota Valencia käytti satavuotisjuhlallisuuksiensa yhteydessä.

– Me emme aio lopettaa lepakon käyttämistä (logossamme), vaikka DC Comics sitä vaatii. Yhdelläkään kaupallisella brändillä ei ole maailmanlaajuista yksinoikeutta lepakoihin, kommentoi Valencian edustaja El Confidencialille.

– Tämä seura pelasi lepakko rinnassaan jo silloin, kun Yhdysvalloissa jahdattiin biisoneita.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.