Brasilian pääsarjaseura Cruzeiro antoi 14-vuotiaalle hyökkääjälle João Mendes de Assis Moreiralle harjoittelusopimuksen pelaajan esiinnyttyä edukseen testijaksolla.

Cruzeiro sai vasta testijakson ja sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen tietää, että Mendesin isälläkin on jalkapallotaustaa. Mendesin isäksi paljastui vuoden 2002 maailmanmestari ja kertaalleen Kultaisen pallon voittanut legendapelaaja Ronaldinho.

– Mendes esiintyi testeissä ilman, että seura tiesi hänen sukulaisuussuhteestaan, vaikka hän onkin Ronaldinhon poika. Nuori hyökkääjä hyväksyttiin seuraan hänen omien lahjojensa ansiosta, ja hän paljasti isänsä nimen vasta, kun hän oli jo allekirjoittanut sopimuksen, kommentoi Cruzeiro BBC:n mukaan.

Mendes ja Cruzeiro tekivät vuoteen 2025 asti ulottuvan sopimuksen.

– Unelmani on allekirjoittaa jonain päivänä ammattilaissopimus Cruzeiron kanssa, pelata ammattilaisena, tehdä maali yleisön edessä Mineirãolla ja omistaa se kannattajille, sanoi Mendes.

Ronaldinho, 39, aloitti oman ammattilaisuransa Grêmiossa ja edusti Euroopassa Paris Saint-Germainia, Barcelonaa ja AC Milania. Hän pelasi vielä kotimaassaan Flamengossa, Atlético Mineirossa ja Fluminensessa sekä meksikolaisessa Querétarossa ennen kuin ripusti nappulakengät naulaan. Brasilian A-maajoukkueessa hän pelasi 97 ottelua tehden niissä yhteensä 33 maalia.