Maalivahti Saku-Pekka Sahlgren aikoo seurata alkanutta Veikkausliiga-kautta silmä kovana Norjasta käsin. Sandnes Ulfin veräjänvartija aikoo sympata sarjassa vanhoja seurojaan.

Erityisesti KPV on kassarin tiukassa seurannassa, sillä Sahlgren on saanut jalkapallokasvatuksensa Kokkolassa. Hän on KPS:n kasvatti ja edusti myös KPV:tä viime vuosikymmenen lopulla.

– Siellä satsattiin pitkään, että päästiin liigatasolle. Toivon että satsaaminen ei lopu siihen ja tähän ei vielä tyydytä. Taisteltaisiin kelpo tulos, eikä lähdettäisi heti takaisin Ykköseen, pian 27 vuotta täyttävä maalivahti kommentoi SuomiFutis-sivustolle.

Sahlgrenin mukaan KPV:n iskukyky on tällä hetkellä suuri arvoitus.

– Ei oikein tiedä, mitä odottaa, koska ulkomaisia kavereita tullut niin monta. Cup on mennyt tosi hyvin. Vaikea ennustaa, kuinka liigassa sitten käy, mutta toivon kaikkea parasta.

Polvivammasta kovaa vauhtia toipuva Sahlgren haluaa varmasti vielä urallaan edustaa Kokkolan ylpeyttä, mutta vielä ei ole aika kuitenkaan palata kotikonnuille.

– Täällä on mennyt tosi hyvin ja sopimustakin on vielä jäljellä, Sahlgren toteaa tyytyväisenä.
Hänen mielestään KPV:n maalivahtiosasto on kunnossa.

– Marttinen oli viime kaudella ainakin tärkeissä peleissä pätevä ja hoisi hommansa kelvollisesti. Sillä tavalla varmaan ihan ok. Kokkolaan ei ole varmaan ihan helpoin saada pelaajia. En usko, että se jää veskareista kiinni.

Sahlgren nostaa menestymisen kannalta esiin pari tärkeää yksilöä.
– KPV on aina ollut erikoistilannejoukkue. Koskimaa on kapteenina johtajapersoona puolustuksessa ja Sebu (Sebastian Mannström) on kova keskellä. On siellä liigakokemusta ja paljon nuoria pelaajia ja oman kylän poikia, kassari miettii KPV:n sekoitusta positiiviseen sävyyn.

KPV aloittaa kautensa sunnuntaina, kun vastaan asettuu Tampereen Ilves. Ottelu alkaa klo 15.00.