FC Espoon kanssa sopimuksen tehnyt Kastriot Kastrati: ”Uskon, että kesäkuuhun mennessä olen jo hyvässä iskussa”

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigassa viittä eri seuraa edustanut Kastriot Kastrati teki viime viikolla sopimuksen Kakkosessa pelaavan FC Espoon kanssa (lue uutinen). 26-vuotiaalla hyökkääjällä on jalkapallosta kahden vuoden tauko, sillä loukkaantumiset vesittivät kaudet 2017 ja 2018.

Ennen loukkaantumiskierrettään hän pelasi Veikkausliigassa PK-35 Vantaan paidassa. Entinen huippulupaus aikoo panna verkot tötterölle alkavalla kaudella nuoressa espoolaisryhmässä.

– Näin sattui käymään. Olen tosi hyvillä mielin sopimuksesta. Olin heidän mukanaan jo kolme kuukautta, niin sopimus oli vain ajan kysymys. Meillä on hyvä sekoitus nuoria pelaajia ja kokemusta. Jos pelataan omalla tasolla, niin taistelemme noususta, Veikkausliigassa 62 ottelussa yhteensä 12 maalia iskenyt Kastrati toteaa SuomiFutis-sivustolle.

Hän kertoo pistävänsä ajatusmaailmassaan joukkueen menestymisen henkilökohtaisten tilastojen edelle.

– Minulla on vähän erilainen rooli kuin ennen. Se on erilainen vastuu kun nyt minä olen se, jonka täytyy näyttää nuoremmille esimerkkiä sekä treeneissä että sen ulkopuolella.

– Kokemus voittaa pelejä on mun maaleja tärkeämpi. Jos menestymme hyvin, maalit tulee automaattisesti, leppoisalla juttutuulella oleva Kastrati toteaa.

Vielä miehen pelikunto ei ole ihan täydessä sadassa prosentissa. Espoolaisten kausi käynnistyy tulevana viikonloppuna.

– Kroppa on parempaan päin. Pelasin kenraalissa reilut puoli tuntia ja onnistuin maalinteossa. Uskon, että kesäkuuhun mennessä olen jo hyvässä iskusssa.

– Pelin hahmottaminen, rytmi ja kunto tulee vain pelaamalla, hän muistuttaa.

Kastrati on seurannut kevään Veikkausliiga-pelejä aktiivisesti. Hänen kaksi vanhaa seuraansa kohtaavat maanantaina, kun HIFK isännöi FC Honkaa.

– Aika mielenkiintoinen peli. HIFK sai hyvän tuloksen HJK:ta vastaan. Hongalla on kuitenkin selkeä ja hyvä pelitapa, jota monet pelaajista ovat jo noudattaneet monta vuotta. Uskon, että peli kääntyy Hongalle 2-0 tai 3-1.

Kotijoukkueen alkukausi on ollut vaikea. IFK avasi pistetilinsä vasta kevään kolmannessa ottelussa, kun se jakoi pisteet Stadin derbyssä HJK:n kanssa. Honka on puolestaan voittanut neljästä pelistään kolme, jonka myötä se on sarjataulukossa kolmantena.

– HIFK:n pelissä ei vielä selkeää pelitapaa. Heillä on tosi paljon uusia naamoja, joten hitsaantuminen kestää. Toivon kuitenkin, että he ovat syksyllä sarjataulukossa mahdollisimman korkealla. Tulee varmaan olemaan tasaista. Mun silmissä koko sarjassa ei ole yhtä ennakkosuosikkia, kun Klubikaan ei ole vakuuttanut, Kastrati kommentoi.

HIFK:n ja Hongan välinen derby potkaistaan käyntiin klo 18.30. Pallokerhon livestudio alkaa jo 18.00, jossa vieraana muun muassa IFK:n hallituksen puheenjohtaja Christopher Perret.

Jesse Happonen