FIFA haluaa yhä laajentaa MM-kisoja jo 2022 – apulaisjärjestäjämaat rajattu yhteen

© Kuva: Getty Images
Arsenal - Brighton! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

FIFA:n puheenjohtaja Gianni Infantino haluaa sinnikkäästi laajentaa MM-turnausta 48 maan kisoiksi jo vuonna 2022. Varmuudella kisat pelataan 48 maan voimin vuonna 2026, mutta sveitsiläinen haluaa muutoksen nopeammin.

Jotta tuleva MM-kisaisäntä Qatar selviäisi laajennettujen kisojen järjestämisestä, tarvitsisi se apua joltain tai joiltain muilta mailta. Sport1:n mukaan mahdolliset maat ovat nyt rajautumassa yhteen.

Bahrain, Saudi-Arabia ja Yhdistyneet Arabiemiraatit eivät tule hevillä kysymykseen kisaisäntinä, sillä mailla on pitkään jatkunut diplomaattinen kiista Qatarin kanssa. Ennen mahdollista yhteistyötä pitäisi Qatarin kauppasaarto purkaa.

Qatarin mahdollisina kumppaneina on pidetty pitkään Omania ja Kuwaitia, jotka ovat alueella poliittisesti neutraaleja maita. Omanin ulkoministeri ilmoitti kuitenkin viime viikolla, ettei maa ole valmis järjestämään MM-kisojen otteluita.

Kuwait sen sijaan olisi mahdollinen Qatarin järjestäjäkumppani, ja Infantino tekee nyt kaikkensa, että saisi ajatukselle FIFA:n jäsenten hyväksynnän. FIFA päättää MM-kisojen laajentamisesta ja Kuwaitin mahdollisesta kisaisännyydestä Pariisissa kesäkuun alussa pidettävässä kokouksessaan.

Infantino on parhaillaan vierailulla Kuwaitissa.


500% talletusbonus: 10€ talletuksella 60€ pelirahaa! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10€.
  3. Saat bonuksen ansiosta heti 60€ pelirahaa!

Arsenal - Brighton! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!