FIFA:n puheenjohtaja Gianni Infantino haluaa sinnikkäästi laajentaa MM-turnausta 48 maan kisoiksi jo vuonna 2022. Varmuudella kisat pelataan 48 maan voimin vuonna 2026, mutta sveitsiläinen haluaa muutoksen nopeammin.

Jotta tuleva MM-kisaisäntä Qatar selviäisi laajennettujen kisojen järjestämisestä, tarvitsisi se apua joltain tai joiltain muilta mailta. Sport1:n mukaan mahdolliset maat ovat nyt rajautumassa yhteen.

Bahrain, Saudi-Arabia ja Yhdistyneet Arabiemiraatit eivät tule hevillä kysymykseen kisaisäntinä, sillä mailla on pitkään jatkunut diplomaattinen kiista Qatarin kanssa. Ennen mahdollista yhteistyötä pitäisi Qatarin kauppasaarto purkaa.

[readmore from=jalkapallon-mm2022]

Qatarin mahdollisina kumppaneina on pidetty pitkään Omania ja Kuwaitia, jotka ovat alueella poliittisesti neutraaleja maita. Omanin ulkoministeri ilmoitti kuitenkin viime viikolla, ettei maa ole valmis järjestämään MM-kisojen otteluita.

Kuwait sen sijaan olisi mahdollinen Qatarin järjestäjäkumppani, ja Infantino tekee nyt kaikkensa, että saisi ajatukselle FIFA:n jäsenten hyväksynnän. FIFA päättää MM-kisojen laajentamisesta ja Kuwaitin mahdollisesta kisaisännyydestä Pariisissa kesäkuun alussa pidettävässä kokouksessaan.

Infantino on parhaillaan vierailulla Kuwaitissa.