Helsinki Cup rikkoo ennätyksiään – taloudelliset vaikutukset yli kymmenen miljoonaa euroa

© Kuva: Juha Tamminen

Junioriturnaus Helsinki Cupiin saapuu tänä vuonna ennätysmäärä joukkueita. Tulevan kesän turnauksessa on mukana yhteensä 1 361 joukkuetta ympäri maailmaa. Osallistujamäärissä tämä tarkoittaa pitkälti päälle 20 000 juniorijalkapalloilijaa.

Tämän kesän tapahtuma on jo 44. Helsinki Cup. Turnausta on pelattu vuodesta 1976 lähtien.

Turnauksessa nähdään tänä vuonna joukkueita 20 eri maasta, muun muassa Argentiinasta, Saksasta, Brasiliasta, Espanjasta, Venäjältä, Latviasta, Meksikosta, Tansaniasta ja Thaimaasta.

– Helsinki Cupissa kansainvälisyys on saanut vahvaa jalansijaa myös tyttöjen puolella, sillä turnaukseen saapuu Italiasta, Yhdysvalloista, Islannista, Ruotsista ja Virosta yli kymmenen kv-tyttöjoukkuetta. Kaiken kaikkiaan tyttöjä osallistuu tänä vuonna Helsinki Cupiin noin 200, mikä on yli 10 prosenttia kasvua viime vuoden joukkuemäärään, turnauspäällikkö Lotta Peitsi kommentoi turnauksen sivuilla.

Helsinki Cup solmi tämän ja ensi vuoden kattavan yhteistyösopimuksen C Moren kanssa. C More välittää Helsinki Cupista suoraa kuvaa valitulta kentältä läpi turnauksen, tekee tapahtumasta koosteet päivittäin ja MTV:n uutissisällöt seuraavat turnauksen tapahtumia. Myöskin C Moren jalkapallotiimin jäsenet vierailevat turnauksessa.

Helsinki Cup -jalkapalloturnauksen taloudellinen vaikutus Helsingin alueeseen on vuosittain n. 13–15 miljoonaa euroa.

Kävijöitä se houkuttelee noin 250 000, kun laskuihin otetaan mukaan pelaajat, valmentajat, vanhemmat, huoltajat sekä muut fanit ja kisavieraat. Turnausviikon aikana sen parissa työskentelee noin 450 henkilöä.

Turnauksen suojelijana toimii Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja sen yhteistyökumppaneihin lukeutuu Helsingin kaupunki.

Helsinki Cup pelataan 8.-13. heinäkuuta.

Lähde: Helsinki Cupin tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.