Helsingin IFK:n kannattajaryhmä Stadin Kingit on avannut syitä maanantain protestilleen. (Lue lisää)

HIFK:n kannattajapääty oli varusteltu Honkaa vastaan pelatussa ottelussa lakanoin, joissa oli ytimekäs viesti seurajohdolle. Kannattajapääty pysyi myös tyhjänä ottelun ensimmäisen kymmenen minuutin ajan.

– Ei hämärämiehille, ei pelaajaruletille, tämä on meidän IFK, kuului Stadin Kingien terveiset.

HIFK otti maanantaina kauden avausvoittonsa kukistaen Hongan 2-0.

HIFK:sta on vahvistettu, että seura on neuvotellut osake-enemmistönsä myymisestä ulkomaalaisille toimijoille. Kiinnostusta on ollut mm. tanskalaisseura Vejle BK:n omistajien suunnalta. Vejlen omistavat entiset pelaaja-agentit, kiinalainen Lucas Jin Chang ja moldovalainen Andrei Zolotko, jotka ovat pitäneet seurassa mittavaa pelaajarulettia yllä.

[readmore from=HIFK]

Stadin Kingit avasi protestinsa syitä ja taustoja sosiaalisessa mediassa. Kannattajaryhmälle on tärkeää, että HIFK pitää kiinni arvoistaan.

– Stadin Kingit vastustaa sellaisia omistustahoja, joiden ensisijaiset intressit eivät ole itse HIFK:ssa ja sen hyvinvoinnissa, kommentoi kannattajaryhmä Instagram-julkaisussaan.

– Emme halua olla hämärämiesten pelinappula. Emme halua olla vain yksi tikapuiden porras laajassa pelaajien osto- ja myyntikuviossa. HIFK on seurana ja yhteisenä rakkaudenkohteenamme paljon sellaisia arvokkaampi ja suurempi asia.

– HIFK:n seurajohto on sanonut tutkineensa potentiaalisen uuden omistajatahon taustoja ja esittänyt toiminnan olevan laillista – myös tavanomaista jalkapallomaailmassa. Vaikka kuvio olisikin laillinen, on tärkeämpänä kysymyksenä se, mitä HIFK on, mitä HIFK seurana edustaa ja keitä ihmisiä varten seuratoimintaa tehdään.

– HIFK-niminen seura ei saa päätyä pelinappulaksi, eikä HIFK kuulu sellaisten tahojen käsiin, jotka eivät tunne HIFK:ta, eivät tiedä sen identiteetistä, eivätkä ymmärrä sen paikkaa kaupunkimme sykkeessä.

– Historiaamme on mahtunut nousujen lisäksi laskuja, syviäkin sellaisia, mutta aina me olemme olleet jollain tavalla olemassa. HIFK:na. Ei minään muuna. Ei osana mitään muuta.