HIFK:n kannattajaryhmä avasi näyttävän protestinsa taustoja – ”Emme halua olla hämärämiesten pelinappula”

© Kuva: Juha Tamminen

Helsingin IFK:n kannattajaryhmä Stadin Kingit on avannut syitä maanantain protestilleen. (Lue lisää)

HIFK:n kannattajapääty oli varusteltu Honkaa vastaan pelatussa ottelussa lakanoin, joissa oli ytimekäs viesti seurajohdolle. Kannattajapääty pysyi myös tyhjänä ottelun ensimmäisen kymmenen minuutin ajan.

– Ei hämärämiehille, ei pelaajaruletille, tämä on meidän IFK, kuului Stadin Kingien terveiset.

HIFK otti maanantaina kauden avausvoittonsa kukistaen Hongan 2-0.

HIFK:sta on vahvistettu, että seura on neuvotellut osake-enemmistönsä myymisestä ulkomaalaisille toimijoille. Kiinnostusta on ollut mm. tanskalaisseura Vejle BK:n omistajien suunnalta. Vejlen omistavat entiset pelaaja-agentit, kiinalainen Lucas Jin Chang ja moldovalainen Andrei Zolotko, jotka ovat pitäneet seurassa mittavaa pelaajarulettia yllä.

Stadin Kingit avasi protestinsa syitä ja taustoja sosiaalisessa mediassa. Kannattajaryhmälle on tärkeää, että HIFK pitää kiinni arvoistaan.

– Stadin Kingit vastustaa sellaisia omistustahoja, joiden ensisijaiset intressit eivät ole itse HIFK:ssa ja sen hyvinvoinnissa, kommentoi kannattajaryhmä Instagram-julkaisussaan.

– Emme halua olla hämärämiesten pelinappula. Emme halua olla vain yksi tikapuiden porras laajassa pelaajien osto- ja myyntikuviossa. HIFK on seurana ja yhteisenä rakkaudenkohteenamme paljon sellaisia arvokkaampi ja suurempi asia.

– HIFK:n seurajohto on sanonut tutkineensa potentiaalisen uuden omistajatahon taustoja ja esittänyt toiminnan olevan laillista – myös tavanomaista jalkapallomaailmassa. Vaikka kuvio olisikin laillinen, on tärkeämpänä kysymyksenä se, mitä HIFK on, mitä HIFK seurana edustaa ja keitä ihmisiä varten seuratoimintaa tehdään.

– HIFK-niminen seura ei saa päätyä pelinappulaksi, eikä HIFK kuulu sellaisten tahojen käsiin, jotka eivät tunne HIFK:ta, eivät tiedä sen identiteetistä, eivätkä ymmärrä sen paikkaa kaupunkimme sykkeessä.

– Historiaamme on mahtunut nousujen lisäksi laskuja, syviäkin sellaisia, mutta aina me olemme olleet jollain tavalla olemassa. HIFK:na. Ei minään muuna. Ei osana mitään muuta.