Hongan ykköstähti elämänsä vireessä – FC Interin erikoistilannepuolustaminen maksoi pistepotin

© Kuva: Juha Tamminen

FC Hongan ja Turun Interin välinen veikkausliigaottelu päättyi torstai-iltana espoolaisten 3-2-voittoon.

Hongan maaleista vastasivat huippuvireinen espanjalaishyökkääjä Borjas Martin (2) sekä keskuspuolustaja Robert Ivanov. Interin osumat maalasi Mika Ojala.

Honka siirtyy voiton myötä sarjataulukon toiselle sijalle. Samaan aikaan KPV:n nujertanut IFK Mariehamn on taulukon piikkipaikalla maalieron turvin. FC Inter on puolestaan viiden ottelun jälkeen seitsemäntenä.

Kamppailu alkoi hyvin rauhallisesti. Inter hallitsi palloa, kun Honka vetäytyi omalle puoliskollensa ja piti puolustuksensa tiukasti kasassa.

Vieraiden ensimmäinen maalipaikka nähtiin 23. minuttilla, kun Timo Furuholm voitti kaksinkamppailun vasemmalla laidalla ja pudotti pallon Mika Ojalalle. Tim Murray kuitenkin nappasi suomalaishyökkääjän kaukolaukauksen.

Hetkeä myöhemmin Inter pakotettiin ensimmäiseen pelaajavaihtoonsa, kun Aleksi Paananen loukkasi nivusensa. Sisään vaihdettiin FC Lahtea ja HJK:ta vastaan tällä kaudella avannut Mikko Kuningas.

Hongalle avautui ottelun paras maalipaikka puolen tunnin pelin kohdalla, kun Lucas Kaufmann oli löytää keskityksellään Borjas Martinin. Alvaro Muniz kuitenkin pelasti kotijoukkueen viimehetkillä ja tuikkasi pallon kulmapotkuksi.

Honka jatkoi painostusta ja teki ottelun avausmaalin 32. minuutilla. Interin puolustus ei onnistunut katkaisemaan Robert Ivanovin korkeaa pystysyöttöä, jonka Martin puski sisään aivan Henrik Moisanderin nenän edestä.

Ojala vastasi taas Interin seuraavasta maalipaikasta. Murray nyrkkeili hänen vapaapotkunsa kuitenkin melko helposti tiehensä.

Sanonta ”kolmas kerta toden sanoo” piti kuitenkin taas paikkansa, kun Ojala tasoitti ottelun kamppailun kolmannella laukauksellaan neljä minuuttia ennen puoliaikaa.

Niko Markkulan keskitys löysi Ojalan, joka tiukkasi pallon taidokkaasti yhdysvaltalaisvahti Murrayn ylitse maaliin.

Filip Valencicilla ja Furuholmilla oli vielä saumat Interin johto-osumaan, mutta kamppailun ensimmäinen jakso tuli päätökseen tasatilanteessa.

Toisella jaksolla Honka jatkoi vahvemmin. Muutaman puolittaisen maalipaikan Borjas Martin onnistui taas maalinteossa, kun hän vei espoolaiset 2-1-johtoon tunnin pelin jälkeen. Espanjalaiskärki irtosi Inter-puolustajista ja puski pallon Kaufmannin kulmapotkusta maaliverkon perukoille.

Martin on aloittanut tämän kauden vahvasti. 31-vuotias pikakiituri on tehnyt viisi maalia neljään sarjaotteluun. Viime kaudella Martin teki 12 maalia 31 veikkausliigaottelussa.

Honka oli lähellä ottelunsa kolmatta, kun Kaufmannin vapaapotku suuntautui suoraan kohti Inter-maalin yläkulmaa. Moisander kuitenkin oli valppaana ja ehti kierteisen laukauksen tielle.

Interin esitys oli ollut toisella jaksolla hyvin vaisu, kunnes Ojala hyödynsi vieraiden ensimmäisen maalipaikan ja tasoitti lukemat 2-2:een. Valencic keskitti pallon matalana rangaistuspilkun tienoille, josta Ojala ampui pelivälineen tulisesti sisään. Ojala on tehnyt nyt kolme maalia tällä veikkausliigakaudella.

Honka kuitenkin kapusi taas takaisin johtoon, kun Interin heikko puolustaminen kulmapotkuissa sai jatkoa. Punapaidat eivät onnistuneet purkamaan pelivälinettä tiehensä, vaan se jäi pyörimään vaarallisesti maalin suulle. Robert Ivanov pääsi lopulta tykittämään irtopallon kimmokkeiden kautta maaliin 81. peliminuutilla.

Honka onnistui tyrehdyttämään vieraiden takaa-ajopyrkimykset, voittaen kamppailun 3-2-lukemin.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.