HS: Tuomarin reagointi rasistisiin huuteluihin saa kehuja entiseltä veikkausliigapelaajalta

© Kuva: Juha Tamminen
Onnistuuko HIFK hyödyntämään lepoetunsa? Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!

Ykkösen avauskierroksella nähtiin lauantaina Jaron ja EIF:n välisessä ottelussa ikävä tilanne. Ottelun avauspuoliskolla erotuomari Mohammed Al-Emara keskeytti viideksi minuutiksi ottelun, koska katsomosta kuultiin rasistista huutelua.

Al-Emara pyysi kuuluttajaa viestittämään, että jos huutelu jatkuu, ottelu keskeytyy kokonaan.

Punainen kortti rasismille -hankkeen projektipäällikkö Ilari Äijälä kehui Al-Emaran ratkaisun olleen täysin oikea.

– Juuri näin tulee toimia, se on jo ihan Uefan ja Fifan sääntökirjassa. Tuomarit eivät käytä tätä oikeuttaan keskeyttää ottelu niin usein kuin heillä olisi siihen mahdollisuus, entinen veikkausliigapelaaja Äijälä kommentoi Helsingin Sanomille.

Jaro julkaisi vielä samana iltana myös tiedotteen tapaukseen liittyen. Seura ei hyväksy rasismia missään muodossa.

– FF Jaron toiminta perustuu ihmisten yhdenvertaisuuteen. Meidän toimintaan kaikki ovat tervetulleita – alkuperästä, ihonväristä, äidinkielestä, uskonnosta ja seksuaalisesta suuntautumisesta huolimatta. Toivomme Palloliiton tutkivan asiaa ja tulemme myös tutkimaan itse mistä asiassa todellisuudessa on kyse, Jaro viestitti tiedotteessaan.

Al-Emara keskeytti viime kaudella sarjaottelun samasta syystä (lue uutinen).

Onnistuuko HIFK hyödyntämään lepoetunsa? Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!