IL: RoPS:n ghanalaiset ruotuun vasta heinäkuussa – ”Harmittaahan se, rinki ei leveä ole muutenkaan”

© Kuva: Juha Tamminen
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Rovaniemen Palloseuran kauden 2019 keskeisiin pelaajiin piti kuulua kolmen lahjakkaan ghanalaisen. Keskikenttäpelaaja Maxwell Arthur ja toppari Issah Yakubu kuuluvat Ghanan alle 23-vuotiaiden maajoukkueeseen ja 18-vuotias keskikenttämies Ibrahim Issah on myös saanut jo kokemusta Ghanan juniorimaaotteluista.

Työt ghanalaispelaajien saamiseksi Suomeen aloitettiin jo hyvissä ajoin talven aikana, mutta viisumivaikeudet ovat osoittautuneet lähes ylitsepääsemättömiksi. Veikkausliigan siirtoikkuna sulkeutuu ensi viikon keskiviikkona 10. huhtikuuta, eikä ghanalaisia Iltalehden mukaan enää odoteta RoPS:n joukkueeseen ennen tätä. Todennäköisesti jo syksyllä katsastetut ghanalaiset saadaan Suomeen vasta heinäkuussa.

Kesän siirtoikkuna aukeaa 10. heinäkuuta. Tuolloin RoPS on pelannut jo 15 runkosarjan otteluaan, eli kauden koko ottelumäärästä ainakin puolet (tarkka ottelumäärä riippuu siitä, osallistuuko RoPS kauden päätteeksi europlayoffeihin tai putoamiskarsintaan).

– Helmikuun lopussa Suomen Nigerian-suurlähetystö ulkoisti 21 Länsi-Afrikan maan oleskelulupien hakemisen jollekin firmalle, ja prosessi on alkanut alusta, RoPS:n puheenjohtaja Risto Niva kertoo Iltalehdelle (IL:n koko juttu luettavissa täällä).

– Meillä on kahden vuoden laput heidän kanssaan. Ei meidän nyt kauden alkuun kannata heitä enää ottaa, kun alkaa matkustamiset ja omanlaiset treenit. Harmittaahan se. Kolme pelaajaa on siellä, ja rinki ei kauhean leveä ole muutenkaan.

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!