Irakin huippulupaus sai tarjouksia Man Unitedilta ja Juventukselta – valitsee perhesyistä mieluummin Saudi-Arabian

© Kuva: Getty Images

Suuri osa maailman lupaavista jalkapalloilijan aluista haaveilee pelaamisesta Euroopan säihkyvien suurliigojen huippuseuroissa, kuten vaikkapa Manchester Unitedissa tai Juventuksessa. Eivät kuitenkaan kaikki.

Historia tuntee useita tapauksia, joissa etenkin aasialaispelaajat tekevät mieluummin päätöksen pysytellä kotimaanosassaan sen sijaan, että lähtisivät tavoittelemaan tähteyttä Eurooppaan. Nyt näin on käymässä myös irakilaisen Mohanad Alin kanssa.

18-vuotias Ali teki alkuvuodesta pelatuissa Aasian mestaruuskisoissa neljässä ottelussa kaksi maalia, ja herätti viimeistään tuolloin Euroopan suurseurojen huomion. Nyt Alin on määrä jatkaa uraansa eteenpäin kotimaansa liigan Al-Shorta SC:stä, mutta tie ei viekään Eurooppaan, vaan sen sijaan Saudi-Arabiaan. Tämän paljasti Al-Shortan varapuheenjohtaja Wahab Al-Taei.

– Manchester United, Juventus ja Benfica ovat tehneet Alista tarjouksia. Hän kuitenkin kieltäytyy niistä ja siirtyy mieluummin perhesyistä Al-Ainiin, Al-Taei totesi irakilaiselle Dijlah TV:lle.

– Yritämme vakuuttaa hänet siitä, että hänen pitäisi siirtyä Eurooppaan.

Jo tammikuussa Alin agentti Christian Emile kertoi Tuttomercatowebille Alin olevan useiden eurooppalaisseurojen listoilla. Tuolloin konkreettisina vaihtoehtoina mainittiin Borussia Dortmund, Napoli ja Anderlecht.

Nuoresta 18 vuoden iästään huolimatta Ali on pelannut jo 14 A-maaottelua. Niissä hän on tehnyt kahdeksan maalia.

Lähde: Transfermarkt


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.