Maanantaina Töölössä todistettiin luultavasti koko kauden odotetuinta veikkausliigadebyyttiä. 35-vuotias Daniel Sjölund nähtiin Suomen pääsarjakentillä ensi kerran, kun hän tuli 62. minuutilla Amos Ekhalien tilalle ottelussa HJK:ta vastaan.

Sjölund lähti Ahvenanmaalta jo 16-vuotiaana, ja pelasi Englannissa ja Ruotsissa peräti 20 kautta ennen paluutaan kotiin. Vuosien varrella hän edusti myös Suomen A-maajoukkuetta 36 ottelussa.

Ennen lähtöään Sjölund oli pelannut junioripelien lisäksi Kakkosta, mutta nyt hän otti ensiaskeleensa myös Veikkausliigassa. Maanantaina IFK Mariehamn näytti olevan matkalla historiansa ensimmäiseen veikkausliigavoittoon HJK:n vieraana Helsingissä, mutta lopulta taivas synkkeni. HJK teki viime minuuteilla kaksi maalia ja nousi 2-1 -voittoon.

- IFK merkitsee minulle todella paljon. Olin poissa lähes 20 vuotta, joten oli todella hienoa tulla kotiin ja saada pelata Veikkausliigaa samassa joukkueessa, josta aikoinaan lähdin. Tosin tämä oli aika ikävä alku, Sjölund kommentoi pelin jälkeen Ilta-Sanomille (lue IS:n koko juttu täältä).

[readmore from=Sjölund-Daniel]

- Oli kovaa hävitä tällä tavalla. Maalimme jälkeen meistä tuli vähän liian varovaisia ja HJK painoi päälle entistä enemmän.

- Melkein teimme sen. Voitto oli lähellä, mutta tällaista elämä joskus on.

Sjölund oli parannellut kauden alla reisivammaansa reilut kaksi kuukautta, ja ehti sarja-avaukseen vihdoin puolen tunnin kuntoon.