Jalkapallolegenda Atik Ismail tietää Stadin derbyn voittajan – odottaa HJK-nuorukaiselta paljon: ”Kun ketsuppipullo räjähtää”

© Kuva: Juha Tamminen
Valioliigassa Leicester - West Ham! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Helsingin IFK:n nouseminen täksi kaudeksi takaisin Veikkausliigaan tarkoitti sitä, että myös koko kansakuntaa liikuttavat Stadin derbyt tekevät paluun. HJK isännöi tiistain ainoassa liigaottelussa nousijajoukkeutta, jonka pistetili on vielä tämän kauden osalta avaamatta.

HJK on sarjan kärjessä kerättyään kahdeksan pistettä neljästä ottelusta. Joukkue on totuttuun tyyliin ennakkosuosikki, mutta kentällä se ei tule saamaan jalkapallolegenda Atik Ismailin mukaan mitään ilmaiseksi.

– Paikallismatsit ovat oma luku sinänsä. Kyllä niissä on täysin oma tunnelmansa.

– Koko kevään IFK:sta on puhuttu huonoon sävyyn ja kritisoitu paljon, joten heillä ei ole tässä ottelussa mitään hävittävää. HJK:lla on 90 prosenttia paineista. He ovat pelanneet ”huonosti”, koska ovat voittaneet pelejä vain maalilla ja pelanneet pari tasuria, Ismail toteaa SuomiFutis-sivustolle.

Derbyt ovat hieman erilaisia tänä päivänä kuin Ismailin peliuran aikana 1970-luvulla, jolloin hän tykitti kymmeniä maaleja muun muassa HJK:lle. Tiistai-illan kokoonpanoista löytyy iso määrä pelaajia, joilla ei ole helsinkiläistä futiskasvatusta.

– Mutta jos ajattelee kansainvälisesti, niin kyllähän maailmalla ammattilaiset tietävät, millaisista asioista derbyissä on kyse, Ismail muistuttaa.

Hän veikkaa ottelun kääntyvän tänään ennakkosuosikille.

– 2-0 tai 3-1 HJK:lle. Pari maalia pitää tulla eroa. Pelissä on upea atmosfääri, yhteisö ja kunnon jalkapallokenttä, joka tuo oman tunnelmansa. Ja kesäkelit!, kolmesti SM-sarjan maalikuninkuutta aikoinaan juhlinut Ismail luettelee.

62-vuotias laji-ikoni toivoo yhdelle HJK:n nuorisokaartista onnistumisia vähitellen kauden liigapeleissä.

– Odotin jo alkukierroksilla Eetu Vertaisen läpimurtoa. Oletan, että kun se ketsuppipullo räjähtää, niin se aukeaa kunnolla.

– HJK:lla on hirveän tasainen ryhmä ja kilpailu on tosi kivaa pelipaikoista. Voin vaan kuvitella sitä painetta, mikä tulee jo siitä päivittäisestä peruskilpailusta.

Stadin derbyn studio-osuus alkaa tiistaina klo 18.00. Ottelun näkee Ruudun lisäksi myös televisiosta Jim-kanavalta.

Jesse Happonen


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.

Valioliigassa Leicester - West Ham! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!