Mestarien liigassa pelattiin keskiviikkona kaksi jännittävää ja tasaista ottelua. Maaleja nähtiin kahdessa eri pelissä yhteensä kolme, joten molemmat osaottelut jäivät auki ensi viikkoa ajatellen.

Amsterdamissa kotijoukkue Ajax oli yhtä pirteä kuin läpi koko hurmoshenkisen Mestarien liiga -kauden. Nuori ja energinen ryhmä liikkuin paljon ja viisaasti, prässi teki Juventuksen pelaamisesta hankalaa ja maalipaikkoja syntyi useita.

Liekeissä oli etenkin Hakim Ziyech. Marokon maajoukkuemies esitti jo avausjaksolla neljä hyvää maalintekoyritystä. Terävä kuti lähti Ziyechin lapikkaasta jo kuudennella minuutilla, mutta veto painui puolisen metriä maalin ohi. 18. minuutilla Ziyech laukoi hienosti kohti ylänurkkaan, mutta Wojciech Szczesny pelasti Juventuksen. Myös Donny van de Beek pääsi kerran hyvään paikkaan, mutta hassasi tämän vetämällä pahasti ohi.

David Onana pääsi Ajaxin maalilla huomattavasti helpommalla. Yhden avopaikan Federico Bernardeschi ampui niukasti ohi maalin, ja toisen pelasti upealla puolen kentän spurtillaan Frenkie de Jong, joka liukui kuin tyhjästä taklaamaan Juventuken vastahyökkäyksen kulmapotkuksi. Mahtava suoritus Barcelonaan kesältä siirtyvältä nuorukaiselta, jonka omasta sijoittumisvirheestä koko hyökkäys lähti.

41. minuutilla Ajax sai jobinpostia, kun elintärkeä laitapuolustaja Nicolas Tagliafico otti kohtalokkaan varoituksen. Argentiinalaisen taklaus tuli, kun Ajaxille oli jo tulossa vapaapotku hyötynäkökohdan turvin, joten rike oli sinänsä täysin turha. Keltaisen kortin myötä Tagliafico on kuitenkin pelikiellossa toisessa osaottelussa.

Aivan avausjakson päätteeksi Juventus iski. Joao Cancelo lähetti oikealta täydellisen keskityksen, ja Cristiano Ronaldo teki, mitä parhaiten osaa. Portugalinen livahti Ajaxin puolustukselta täysin vapaaksi ja puski verkkoon 23. päämaalinsa Mestarien liigassa.

Toista puoliaikaa ei ehditty pelata kuin puoli minuuttia, kun Ajax nousi tasoihin. Kotijoukkue kierrätti ensin palloa mieheltä toisella. Ensimmäisenä vieraiden pelaajana pelivälineeseen koski Joao Cancelo, mutta David Neres riisti sen tältä röyhkeästi. Lopuksi Neres laukoi pallon varmasti takanurkkaan.

Squawka

@Squawka
David Neres has now scored seven goals in his last eight games across all competitions for Ajax.

What a start to the second half. 🔥

Ajax sai tästä hengen päälle, mutta seuraavaksi yleisö kohahti turhaan Tagliaficon metrin ohi menneelle kaukolaukaukselle ja Neresin paitsiomaalille. Juventus puolestaan penäsi rankkaria, kun Tagliafico nykäisi olkapäästä Juventuksen pelaajaa rankkarialueella erikoistilanteen jälkeen, mutta erotuomari luotti videotuomarien näkemykseen ja korvanappiviestiin, eikä tarkistanut tilannetta videolta.

Ajax rakenteli jälleen hienoa tuhkimotarinaa, kun se heitti kentälle viime viikolla 19 vuotta täyttäneen Jürgen Ekkelenkampin. Ekkelenkamp teki kovassa paikassa Mestarien liiga -debyyttinsä, eikä ollut pelannut Eredivisietäkään koko kaudella kuin 17 minuuttia. Keskikenttäpelaaja sai kentälletulonsa jälkeen myös hyvän paikan johtomaalin tekoon, mutta Szczesny torjui nuoren miehen yrityksen.

Tasoitusmaalin jälkeen kaikkein parhaan maalipaikan sai vaihdosta sisään otettu Douglas Costa, joka laukoi viime minuuteilla tolppaan. Ajax loi vielä lisäajalla hyvän tekopaikan, mutta Dusan Tadicin kärkkäriyritys kimposi kulmapotkuksi.

Squawka

@Squawka
Daley Blind was the only outfield Ajax player that did *not* have a shot vs. Juventus:

7 x Ziyech
3 x Veltman
2 x Scöne
1 x Ekkelenkamp
1 x Van de Beek
1 x Tagliafico
1 x De Jong
1 x De Ligt
1 x Neres
1 x Tadić

😱

Squawka

@Squawka
Juventus attempted just one shot on target against Ajax; their lowest tally in a #UCL campaign across the past three seasons.

Cristiano Ronaldo's headed goal could prove to be vital in the tie.

Coral

@Coral
Ronaldo makes history and saves the day.

Game on.

Ajax oli pelissä selvästi niskan päällä myös tilastojen valossa. Sekä pallonhallinta että syöttölukemat menivät selkein lukemin Ajaxin eduksi, ja maalintekoyritykset se voitti 18-7. Juventuksen ainoa laukaus kohti maalia oli Cristiano Ronaldon maaliin mennyt pusku. Tasapeli ja vierasmaali antavat kuitenkin Juventukselle selkeän edun toiseen osaotteluun.

Barcelonalle kiinnitys välieräpaikkaan

Old Traffordilla Barcelona otti kiinnityksen välieräpaikkaan haettuaan 1-0 -vierasvoiton Manchester Unitedista. Ottelun ainoa maali syntyi 12. minuutilla, ja se merkittiin Luke Shaw’n omaksi maaliksi. Tilanteen rakensi Lionel Messi todella näppärällä ja kauniilla syötöllään Luis Suárezille. Suárezin jatko meni sitten Shawn kautta maaliin.

Shaw oli pelissä muutenkin epäonninen, sillä myöhemmin nostettu keltainen kortti pitää tämän sivussa otteluparin toisesta osasta.