Katso upea grafiikkaesitys Mestarien liigan maalintekijätilaston kehityksestä – Jari Litmanen harvalukuisessa joukossa

© Kuva: Juha Tamminen

UEFA:n Mestarien liigaa on pelattu nykyisellä nimellään vuodesta 1992. Toisin sanoen meneillään on kilpailun historian 27. kausi.

Jalkapallosivusto Joe julkaisi Mestarien liigan maalintekijätilaston kehittymisestä näiden 27 kauden aikana näyttävän grafiikan, johon kannattaa ehdottomasti tutustua tämän jutun alalaidasta. Grafiikka löytyy myös tästä linkistä.

Kuten hyvin tiedetään, ovat kilpailua ja koko jalkapalloilevaa maailmaa viime vuosina dominoineet yksilötasolla Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi – kaksi aikakautemme supertähteä, jotka pääsevät irti myös keskiviikkoiltana. Juventukseen viime kesänä siirtynyt Cristiano Ronaldo on 124 maalillaan kilpailun historian kaikkien aikojen paras maalintekijä ja kaksi vuotta portugalilaista nuorempi Lionel Messi 108 maalillaan hyvä kakkonen. Maalitilaston kärjessä Messi ei ole vielä koskaan ollut.

Vuodesta 2000 vuoteen 2014 Mestarien liigan paras maalintekijä oli kuitenkin Real Madridin legendaarinen Raúl. Raúl teki vuosina 1995-2011 Mestarien liigassa 71 maalia, ja sai nauttia piikkipaikasta pidempään kuin kukaan muu.

Ennen Raúlia kärkipaikalla ehti paistatella vain kolme pelaajaa. Mestarien liigan alkutaivalta hallitsi brasilialainen Romario, kunnes kärkeen loikkasi Suomen oma Jari Litmanen. Litmanen teki Ajaxille vuosina 1994-1997 kaikkiaan 17 maalia, ja piti kärkipaikkaa, kunnes Alessandro del Piero suisti ”Litin” valtaistuimelta. Kaikkiaan Litmanen teki urallaan Mestarien liigassa 23 maalia. Del Pieron jälkeen kärkeen nousikin jo Raúl.

Kymmenen kärjestä Litmanen putosi vasta kaudella 2003-2004. ”Kuningas” on hyvin harvalukuisesssa joukossa, sillä Mestarien liigan maalitilastoa on grafiikan mukaan johtanut vain viisi eri pelaajaa. Ensimmäisen kauden alussa piikkipaikka lienee tosin jaettu useamman pelaajan kesken.

Aktiivipelaajista TOP 10:een mahtuvat Cristiano Ronaldon ja Messin lisäksi myös Karim Benzema ja Robert Lewandowski, mutta kummankin UCL-pelit ovat jo tältä keväältä ohi. Taustalla seuraavina paikkaa kymmenen parhaan joukossa kärkkyvät aktiivipelaajista Thomas Müller ja Sergio Agüero. Müllerillä on matkaa TOP 10:een kuusi maalia ja Agüerolla 13.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.