FC Lahden Veikkausliiga-avaus on alkanut katastrofaalisesti. Vierasjoukkue KuPS on pannut pallon lahtelaisten verkkoon jo kolmesti, ja viettää taukoa 3-0 -johdossa.

KuPS:n ensimmäisen ottelun keskiviikkona vaihtopenkillä aloittanut Rasmus Karjalainen pääsi sunnuntaina avauskokoonpanoon, ja on kiittänyt valmentaja Jani Honkavaaraa luottamuksesta. Karjalainen on tehnyt jo kaksi maalia, ja noussut Veikkausliigan maalitilaston kärkeen yhdessä Evans Mensahin kanssa.

Karjalaisen avausosuma syntyi, kun hän sai liikaa tilaa Lahden kapteenilta Mikko Hauhialta, ja laukoi pallon tarkasti takatolpan juureen. Tuolloin pelattiin ottelun 21. peliminuuttia.

2-0 -johtoon KuPS karkasi Petteri Pennasen antaman vapaapotkun jälkitilanteesta, kun Ville Saxman latasi pallon pelaajaruuhkan takaa alanurkkaan. Kolmannessa maalissa vaikeuksissa olivat niin Ilmari Niskasen vietäväksi joutunut Jani Tanska kuin jälleen Mikko Hauhiakin. Vakuuttanut ei ole myöskään lahtelaisten uusi maalivahti Patrick Rakovsky.

Twitterissä Karjalaisen tehokkuus on puhuttanut runsaasti.

Mikko Aaltonen 🏳️‍🌈🏳️‍⚧️

@Symbaaliapina
On tuo Karjalainen kyllä hurja pelaaja. Täysin tyhjästä loi itselleen vetopaikan, todella tarkka ja kova laukaus alanurkkaan ja KuPS johtoon. #KuPS #FCLahti #Veikkausliiga #Ruutu

Pekka Welling

@WellingPekka
Ja @RasseKarjalaine pamauttaa ja näyttää epäilijöilleen! On se kliininen #killeri #veikkausliiga #KuPS

Ilja Venäläinen

@iljavenalainen
Nyt menee Rassella jo haltuunototkin.🕺🕺 #KuPS #Veikkausliiga

Molemmat joukkueet saivat avausjaksolla myös huonoja uutisia, sillä kumpikin joutui tekemään pelaajavaihdon loukkaantumisen vuoksi. Lahdelta kentän laidalle tuli Erik Törnros ja KuPS:lta kärkimies Lucas Rangel.