Mitalin nenän edestä vienyt KuPS saa vastaansa ärsytetyn Hongan – ”Siellä on hampaankolossa viime kauden vika peli”

© Kuva: Juha Tamminen
Keskiviikkona Veikkausliigan tipsimatsina FC Lahti - SJK! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Espoolaisen futiskasvatuksen saanut Tapio Heikkilä on seurannut Veikkausliigan alkukautta mielenkiinnolla Norjasta käsin. Sandnes Ulfin toppari vakuuttui tavasta, jolla hänen vanha seuransa FC Honka avasi sesongin.

– Honka oli RoPS:aa vastaan ihan mielettömän vakuuttava. Tuli fiilis että tämä lupaa hyvää. Eka peli ja meno oli niin vakuuttavaa, Heikkilä kehuu selvästi innoissaan SuomiFutis-sivustolle.

Honka voitti vieraissa tuon ottelun suvereenisti, vaikka lopputulos olikin vain 2-1. Kotiavaus IFK Mariehamnia vastaan ei ollut kuitenkaan enää samanlaista tykitystä Tapiolan – vielä kovalla ja pomppuisella – nurmella.

– Maarianhamina-peli oli vaikea. IFK:lle täytyy nostaa hattua. He pelasivat hyvin. Sopeutuivat olosuhteisiin. Kaksi erikoistilannemaalia, joka on aika tavallista, että niitä tulee näin kauden alussa. Olin yllättynyt, kuinka hyvä joukkue he olivat. IFK on pelannut kaksi vieraspeliä kahta suunnilleen parasta jengiä vastaan ja oli lähellä voittaa kummatkin.

Heikkilä uskoo, että 3-1-tappio oli hyvä herätys.

– Tämä voi tehdä Hongasta kaksi kertaa paremman. Tiedän, miten siellä reagoidaan. Hihat kääritään ja ollaan kiukkuisia ensi matsissa.

Honka kohtaa lauantaina toisen mitalisuosikin, kun se matkaa Kuopion Palloseuran vieraaksi. Viime kaudella KuPS voitti SM-pronssia espoolaisten nokkien edestä.

– Siellä on hampaankolossa viime kauden vika peli. Tulee tosi hyvä ja tasainen peli. Molemmissa jengeissä on tosi paljon laatua.

KuPS on pelannut jo kolme ottelua, mutta voittotili on vielä avaamatta. Kuopiolaisten kaikki ottelut ovat päättyneet tasapeliin. Vastassa ovat olleet RoPS, FC Lahti ja HJK. RoPS:aa vastaan KuPS hukkasi johtoasemansa 94. minuutilla. Lahtea vastaan joukkue menetti puolestaan kolmen maalin johtoaseman. Näihin seikkoihin vedoten alkuakausi on ollut KuPS:lle pettymys.
– Tietyllä tavalla on. Oletusarvo on, että he taistelevat mitaleista. Kolme tasapeliä ei ole se, mitä he haluavat kauden alkuun, Heikkilä puntaroi.

KuPS isännöi Honkaa lauantaina klo 16.00 alkaen.

Jesse Happonen

Keskiviikkona Veikkausliigan tipsimatsina FC Lahti - SJK! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!