MLS-pelaajalta idioottimainen temppu – latasi pallon täysillä katsojan naamaan

© Kuva: Getty Images

New York Red Bullsin keskikenttäpelaaja Kaku sai sunnuntaina suoran punaisen kortin ottelussa Sporting Kansas Cityä vastaan, kun hän potkaisi turhautuneena pallon katsomoon ja pallo osui kannattajaa päähän.

NYRB:n ja Kansas Cityn välistä Major League Soccerin ottelua oli pelattu 93 minuuttia, kun Kaku latasi pallon voimalla kentältä ulos. Ottelu oli tuossa vaiheessa jo loppulukemissa 2-2. Pallosta saaneella kannattajalla oli naama veressä ja häntä hoidettiin lääkintähenkilökunnan toimesta.

Kaku pahoitteli ottelun jälkeen käytöstään sosiaalisessa mediassa ja sanoi, että hän ”purki turhautumistaan sopimattomalla tavalla”.

Hänen joukkuekaverinsa Daniel Royerin mukaan Kakun ei ollut tarkoitus osua pallolla kannattajaan, vaan katsomon alapuolella sijainneeseen mainostauluun. NYRB:n päävalmentaja Chris Armas arveli, että Kaku oli vihainen hetkeä aiemmin sattuneen harhasyötön takia.

Kaku sai tempustaan suoran punaisen kortin. Hänen tunteenpurkauksensa aiheutti välienselvittelyn joukkueiden kesken sivurajalla. Kahdelle pelaajalle annettiin keltainen kortti.

Monet NYRB:n pelaajat kävivät tarkistamassa pelin jälkeen, oliko pallosta saanut kannattaja kunnossa. Sporting KC:n puolustaja Andreu Fontas taas antoi hänelle pelipaitansa.

ESPN:n mukaan Kakua odottaa todennäköisesti usean ottelun pelikielto. Vuonna 2017 Colorado Rapidsin maalivahti Tim Howard sai kolmen ottelun pannan välikohtauksesta kannattajan kanssa.