MM-hopeaa Ranskan maajoukkueessa voittanut puolustaja paljasti: ”Päävalmentaja ei nähnyt otteluakaan minulta koko kaudella”

© Kuva: Getty Images

Ranska taipui Italialle MM-lopputurnauksen finaalissa kesällä 2006 rangaistuspotkukilpailussa.

Pascal Chimbonda oli mukana Ranskan A-maajoukkueessa kyseisessä turnauksessa. Chimbondan valinta oli monille yllätys, sillä laitapuolustaja ei ollut pelannut aiemmin kertaakaan A-maajoukkueessa.

Chimbonda kertoi Get French Football Newsin haastattelussa siitä, ettei Ranskan A-maajoukkueen silloinen päävalmentaja Raymond Domenech ollut nähnyt otteluakaan Chimbondalta koko kaudella.

– Ensinnäkin en pyytänyt keneltäkään yhtään mitään silloin. Sinun on pelattava vahva kausi, jotta sinua voidaan edes miettiä kisakoneeseen. Minä olin pelannut hyvän kauden, mutta en edes ajatellut mahdollisuutta päästä kisakoneeseen. Olin jo varannut perheelleni lomamatkan. Sitten Thierry Henry soitti minulle ja sanoi Domenechin haluavan puhelinnumeroni.

Domenech valitsi Chimbondan kisajoukkueeseen vain sen takia, koska Chimbonda oli valittu kauden parhaaksi pelipaikallaan Valioliigassa. Chimbonda edusti silloin Wigania.

– Domenech soitti minulle ja sanoi tietävänsä, millaisen kauden olen pelannut. Tiesin, ettei hän ollut nähnyt otteluakaan minulta koko kaudella. Häin vain kuuli sen, että minut valittiin Valioliigan kauden parhaaksi oikeaksi laitapuolustajaksi. Hän kysyi suunnitelmistani kesälle ja sanoin meneväni kauden jälkeen perheeni kanssa lomamatkalle. Domenech kertoi, että minun pitäisi pistää lomamatka syrjään ja odottaa mahdollista uutta puhelua. Silloin tiesin pääseväni mukaan joukkueeseen.


Teemu Pukin edustama Norwich kohtaa lauantaina Chelsean. Jos Pukki tekee maalin, saat 1€ panoksella 50€.

  • Ei kierrätysvaatimuksia
  • Huippuvireinen Pukki johtaa maalipörssiä
  • Tarjous voimassa uusille asiakkaille

Lunasta jättikerroin TÄSTÄ.

Edellinen artikkeliIpswich – Swansea: isäntien alennustila jatkuu
Seuraava artikkeliStoke – Norwich: Pukin juhlapäivä Britannialla?