Norjalaisen Sandnes Ulfin organisaatiossa neljännen kautensa aloittanut Saku-Pekka Sahlgren on toipumaan päin viime kesänä tehdystä polven eturistisiteen leikkauksesta. Ensi viikolla 27 vuotta täyttävä maalivahti kertoo olevansa jo lähellä pelikuntoa.

– Se lähti etenemään hyvin kuukauden päivät sitten Marbellassa leirillä. Siellä tuli viimeisinä päivinä suurta edistystä kipujen suhteen. Ne lähes hälvenivät ja olen pystynyt harjoittelemaan paljon paremmin. Kaksi kolmasosaa treeneistä olen jo täysillä mukana. Välillä vielä pitää kuitenkin huilata. Nyt sunnuntaina olen seuraavassa pelissä ehkä jo penkillä, jos kaikki menee hyvin. Tai sitten kolmannessa sarjapelissä, Sahlgren raportoi SuomiFutis-sivustolle.

Ennen loukkaantumistaan Sahlgren oli joukkueensa selvä ykkösvahti. Edessä on vielä paljon työtä, jotta hän pääsee fyysisesti kausien 2016-2017 tasolle.

– Jos vertaa voimatasoja ja tällaista niin niihin on tosi pitkä matka. Maksimikuntoon menee varmaan vielä puoli vuotta, kassari arvioi.

Pitkä kuntoutus on ollut luonnollisesti henkisesti rankkaa.

– Meni niin pitkään, että ei edes ajatellut koko jalkapalloa. En katsonut MM-kisoja lukuun ottamatta mitään pelejä tai lukenut juttuja. Meni koko homma ihan paussille, Sahlgren kertaa tuntemuksiaan.

Sahlgren taistelee peliajasta kahden norjalaismaalivahdin kanssa. Sarja-avauksessa tolppien välissä päivysti Pal Heigre.

– Hänellä on ihan hyvä CV, mutta ei hän ole mikään ihmeellinen kaveri. Viime peli oli ensimmäinen hyvä peli hänelle. Treeneissä mulla on mennyt hyvin ja olen viisi edellistä peliä voittanut, Sahlgren kertoo.

Sahlgren seuraa aktiivisesti Veikkausliigaa sen verran, minkä omilta peleiltään ehtii. Yksi miehen viime kauden joukkuekavereista siirtyi täksi kaudeksi Helsingin IFK:n maalitolppien väliin, kun 35-vuotias maalivahti Arnold Origi teki seuran kanssa yksivuotisen sopimuksen.

Kokkolasta kotoisin olevan Sahlgrenin mielipide kyseisestä kassarista ei ole kaikkein lämpimin.

– Vaihdan tässä kohtaa englannin kieleen. Ihan dickhead. Hänethän potkittiin tästä joukkueesta ulos. Vaikea persoona, jota ei kiinnosta kuin omat asiat. Hän taisi tuntea IFK:n päävalmentajan (Tor Thodesen). Tavallaan hyvä veskari, hyvä torjumaan ynnä muuta, mutta persoonana ei helpoin, Sahlgren arvioi rehelliseen tyyliinsä.

Origi ja HIFK avaavat kautensa Veikkausliigassa lauantaina, kun vastaan asettuu Seinäjoella SJK klo 15.00.