Onko KuPS-koutsi Jani Honkavaara jo potku-uhan alla? – Atik Ismail: ”Siellä on jopa johtohenkilöitä ja kannattajia myöten pohdittu”

© Kuva: Juha Tamminen

Rovaniemellä kohtaavat perjantai-illan kunniaksi kaksi viime kauden Veikkausliigan mitalijoukkuetta, kun RoPS isännöi Kuopion Palloseuraa. Kummankin joukkueen alkukausi on ollut hankala. Viime kaudella pronssille taistellut KuPS on sarjassa vielä ilman voittoa.

– KuPS:lla on ihan hirveät paineet. Kaikki odottavat heiltä kultaa parin mitalin jälkeen. Se näkyy otteissa hermostuneisuutena. Heille on tullut käsittämättömiä sulamisia, Kuopiossa asusteleva legendapelaaja, Atik Ismail kommentoi SuomiFutis-sivustolle.

Entinen hyökkääjäsuuruus heittää ilmoille ajatuksen, että KuPS-valmentaja Jani ”Honsu” Honkavaaran työpaikka saattaa olla jopa nyt jo vaakalaudalla.

– Ihan sisäpiiritietona kerron, että Savo on aika katala maailma. Honsu on tehnyt helvetin hyvää työtä, mutta kuherruskuukausi on ohi. Siellä on jopa johtohenkilöitä ja kannattajia myöten pohdittu, koska Honsu saa kenkää.

– Jos RoPS:sta ei tule kolme pinnaa niin…, Ismail maalailee.

Hänen mukaansa kuopiolaisten taaperrus johtuu lähinnä henkimaailman asioista.

– Jotenkin vaan se on niin paljon päästä kiinni. Elävä esimerkki on Teemu Pukki Englannissa. Onnistuminen on paljon fiilareista kiinni. Siihen sopiva ympäristö ja hyvät pelikaverit, niin tulosta tulee.

Cupista lähtien vaikeaa

Kolminkertaisen SM-sarjan maalikuninkaan mukaan KuPS:n alakulo on ottanut heijastumia huonosti menneestä Suomen Cupista.

– Kaikki panostus on täysillä liigassa, mutta tässä on nyt aika pitkä heikko ajanjakso jo takana.

Ismailin puheet pitävät paikkansa, sillä KuPS on voittanut vain yhden pelin tammikuun puolivälin jälkeen. Tappioita on tullut seitsemän ja tasapelejä viisi. Nämä tilastot eivät ole todellakaan sellaisia, mitä KuPS:n resursseilla pitäisi saavuttaa.

RoPS tulee perjantain otteluun nälkäisenä, sillä heidänkään kausi ei ole saanut parasta alkua. Joukkue on kerännyt kuopiolaisia vain pisteen enemmän (4) neljässä ottelussa.

RoPS:n ja KuPS:n välinen kamppailu alkaa Rovaniemellä klo 18.30.

Jesse Happonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.