Tämän vuoden Afrikan-mestaruusturnauksen lohkoarvonta suoritettiin perjantaina järjestäjämaa Egyptissä.

Arpaonni suosi isäntiä Gizan illassa, mutta maanosan kärkijoukkueisiin lukeutuvat Marokko, Norsunluurannikko ja Etelä-Afrikka arvottiin kaikki samaan lohkoon.

16 joukkueen turnauksesta 24 osallistujan kilpailuksi laajentunut Afrikan-mestaruusturnaus käynnistyy kuudessa neljän joukkueen lohkossa. Lohkojen kaksi parasta sekä neljä parasta lohkokolmosta jatkavat neljännesvälieriin. Turnauksessa pelataan myös pronssiottelu. Afrikan mestaruusturnaus alkaa 21. kesäkuuta ja huipentuu 19. heinäkuuta loppuotteluun.

Alunperin tämän vuoden turnauksen järjestäjänä oli hallitseva mestari Kamerun, mutta Afrikan jalkapalloliitto CAF päätti viedä kisat maalta pois rakentamisen viivästyksien takia.

Kesällä 2017 CAF päätti, että Afrikan-mestaruusturnaus järjestetään jatkossa kesä-heinäkuussa tammi-helmikuun sijaan. Päätöksen ansiosta turnausta ei pelata samaan aikaan Euroopan suursarjojen kanssa. Menneinä vuosina osa pelaajista on kieltäytynyt kutsusta Afrikan-mestaruusturnaukseen, koska he eivät ole halunneet riskeerata pelipaikkaansa kesken kauden seuratasolla.

Afrikan-mestaruusturnauksen alkulohkot

Lohko A: Egypti, Kongon demokraattinen tasavalta, Uganda, Zimbabwe

Lohko B: Nigeria, Guinea, Madagascar, Burundi

Lohko C: Senegal, Algeria, Kenia, Tansania

Lohko D: Marokko, Norsunluurannikko, Etelä-Afrikka, Namibia

Lohko E: Tunisia, Mali, Mauritania, Angola

Lohko F: Kamerun, Ghana, Benin, Guinea-Bissau