Onni Valakari iski maanantaina isänsä Simo Valakarin valmentaman Tromsøn ainoan osuman Norjan pääsarjassa 1-1-tasapelissä Mjøndalenia vastaan.

Tonny Brochmann vei kotijoukkueen ensimmäisellä puoliajalla rangaistuspotkusta johtoon, mutta Valakari iski tasoituksen 54. minuutilla. Huuhkajien Juha Pirinen ja Robert Taylor pelasivat Valakarin tavoin täydet minuutit Tromsøn paidassa.

TIL

@TromsoIL
54' (1-1) Onni Valakari tverrvender med ballen og går inn i boksen. Han skjøt fra 14 meter og keeper slipper ballen under seg. Vi er like langt i Mjøndalen. EYA TIL!!!!!

Tromsøn kausi Eliteserienissä on alkanut vaikeasti. Valakari iski Tromsøn 2-1-voittomaalin avauskierroksella Ranheimia vastaan, mutta joukkue on hävinnyt sen jälkeen kaksi ottelua. Tromsø on kerännyt neljästä ottelusta neljä pistettä ja on taulukossa 14. sijalla, karsijan paikalla. Osa joukkueista on pelannut myös kolme tai viisi ottelua.

Suomalaisia oli vauhdissa maanantaina myös Norjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla OBOS-Ligaenissa.

Johannes Laaksosen, Tapio Heikkilän ja Saku-Pekka Sahlgrenin Sandnes Ulf voitti IK Startin 2-0. Keskikenttäpelaaja Laaksonen tahkosi täydet minuutit ja otti varoituksen. Toppari Heikkilä ja maalivahti Sahlgren istuivat koko ottelun penkillä.

Sandnes Ulf

@SandnesUlf
Jubelen stod i taket etter seieren mot Start. «Sei Sandnes Ulf!» #lyseblå #jobbajobbajobba

Walter Viitala torjui Sandefjordin maalilla 3-3-tasapelissä Tromsdalenia vastaan.

Puolustaja Ville Jalasto pääsi viime hetkillä kentälle, kun hänen edustamansa Kongsvinger voitti Ullensaker/Kisa IL:n 2-0.