Pari juhlapeliä putkeen – Antti Munukka noussut korkealle pääsarjan tuomaritilastoissa

© Kuva: Juha Tamminen

37-vuotias erotuomari Antti Munukka sai nauttia paristakin perättäisestä juhlaottelusta Veikkausliigassa. Ensin huhtikuun alussa Munukka tuomitsi 200. veikkausliigaottelunsa, kun hän jakoi oikeutta kauden 2019 sarja-avauksessa KuPS-RoPS. Pitkäperjantaina pelatussa FC Lahti-FC Inter -pelissä Munukalle puolestaan tilastoitiin ottelu numero 201, joka nosti hänet kaikkien aikojen neljänneksi kokeneimmaksi Suomen pääsarjatuomariksi.

Helsinkiläinen Munukka ohitti pitkäperjantaina tilastoissa Martti Hirviniemen, joka jakoi oikeutta Mestaruussarjassa vuosina 1953-1980. Vuonna 2005 edesmennyt Hirviniemi oli suomalaistuomarien tilastokärki vuoteen 2007, kunnes ykköspaikan valtasi Mikko Vuorela. Vuorela vihelsi kaikkiaan 220 pääsarjaottelua.

Munukka on aktiivituomareista kokenein oikeudenjakaja, ja Vuorelakin on jo ulottuvilla. Näiden kahden edellä ottelutilastoissa ovat vielä Jouni Hyytiä sekä toukokuussa 2016 pääsarjauransa lopettanut Petteri Kari. Petteri Kari sai plakkariin komeat 286 veikkausliigaottelua, eikä miehen ennätystä kovin hevillä rikota.