Poikamaajoukkuepelaaja Saksasta FC Interiin – Interin oma junnu lainalle sarjatasoa alemmas

© Kuva: Juha Tamminen
Veikkausliigassa FC Inter - RoPS! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

FC Inter tiedottaa kotisivuillaan, että Suomen poikamaajoukkueista tuttu puolustaja Selman El-Baset palaa kotikaupunkiinsa Turkuun. 18-vuotias toppari harjoittelee Interissä sekä liiga- että reservijoukkueen mukana, ja janoaa minuutteja myös edustusjoukkueessa. Torstaina El-Baset pelannee jo Interin kakkosjoukkueen mukana harjoitusottelussa Someron Voimaa vastaan.

El-Baset on Turun Nappulaliigan ja Åbo IFK:n kasvatti. Viimeiset vajaat kaksi vuotta hän on viettänyt Saksassa, jossa El-Baset pelasi kakkosbundesliigaseura Ingolstadtin junioreissa. Peliminuutteja A-nuorten Bundesliigassa pelaavassa alle 19-vuotiaiden joukkueessa kertyi kuitenkin vain erittäin vähän.

Aikuisten pelejä vasenjalkainen El-Baset pelasi Suomessa jo kaksi vuotta sitten, kun hän debytoi ÅIFK:ssa miesten Kolmosessa 15-vuotiaana. El-Baset on kuulunut jo pitkään myös Suomen poikamaajoukkuerinkiin ja pelasi viimeksi maaliskuussa alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa.

– Selman on vasenjalkainen isokokoinen toppari, joka ei anna koskaan periksi. Luonteeltaan hän on huipputyyppi, ystävällinen kaikkia kohtaan ja hyvä valmennettava. Selman jakaa Interin arvot sopien hyvin seuraamme, Interin reservijoukkueen valmentaja Erol Ates toteaa.

Samalla Inter kertoo, että seuran oma kasvatti Matias Lahti siirtyy lainalle sarjaporrasta alemmas, Ykkösessä pelaavan Ekenäs IF:ään. Ensi viikolla 20 vuotta täyttävä keskikenttäpelaaja Lahti pelasi viime kaudella Veikkausliigassa kuudessa ottelussa yhteensä 501 peliminuuttia. Lahden lainasopimus EIF:n kanssa ulottuu kesäkuun loppuun.

Veikkausliigassa FC Inter - RoPS! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!