Poikamaajoukkuepelaaja siirtyy HJK:n organisaatioon – ”Olemme seuranneet häntä pitkään”

© Kuva: Juha Tamminen

HJK tiedottaa kotisivuillaan tehneensä sopimuksen alle 17-vuotiaiden maajoukkueesta tutun Nooa Laineen kanssa. Vuonna 2002 syntynyt Laine siirtyy HJK:n organisaatioon JJK:sta.

Laine on JJK:n kasvatti, joka pelasi seurassa jo kortteliliigassa. Viime kaudella hän pelasi jo 15 peliä Ykkösessä. Pelit JJK:ssa kuitenkin päättyivät, kun seuran edustusjoukkue ajautui konkurssin myötä Kolmoseen. Talven aikana Laine on pelannut JJK:n B-junioreissa auttaen joukkuetta selviytymään ikäluokan SM-sarjaan.

– HJK oli miettinyt ja suunnitellut tosi tarkkaan, että miten mä kehityn ja etenen mun uralla ja mitä kaikkea sen eteen pitää tehdä. Muutenkin klubissa on paljon tuttuja ja siinäkin mielessä on helpompi siirtyä, Nooa Laine kertoo HJK:n tiedotteessa.

Pääasiassa kymppipaikalla ja hyökkääjänä pelaava Laine liittyy HJK:ssa aluksi Kakkosessa pelaavaan Klubi 04:n joukkueeseen.

– Nyt kun JJK:n edustusjoukkue putosi Kolmoseen, niin Nooan oli myös JJK-valmentajien mielestä hyvä siirtyä toiseen ympäristöön. Arvostan paljon JJK-valmentajien halua miettiä pelaajan kehittymistä, HJK:n talenttivalmentaja Jarkko Jokiranta sanoo.

– Nooa on koordinatiivisesti hyvä ja taitava kuljettamaan palloa. Ennen kaikkea Nooa on valmis laittamaan itsensä likoon ja hyvin määrätietoinen kaikessa tekemisessään. Ympäristö on nyt vielä pykälän vaativampi ja pelaajat ympärillä hyvin tavoitteellisia. Se sopii Nooalle loistavasti.

– Nooa Laine on pelaaja, jota olemme seuranneet pitkään ja tunnemme hänet aika hyvin. Mielenkiinnolla aloitamme yhteisen työnteon, jossa pyrimme auttamaan Nooaa kohti jalkapalloammattilaisuutta, Klubi 04:n päävalmentaja Mikko Mannila täydentää.