Hollannin kakkostasolla Eerste Divisiessä pelaa kourallinen ansioituneita suomalaispelaajia, mutta maanantain kierroksella huomio kiinnittyi erääseen toisen polven hollantilaispelaajaan. 17-vuotias Maxim Gullit teki nimittäin debyyttinsä ammattilaissarjassa. Kuten nimestä arvata saattaa, on Maxim Gullit legendaarisen Ruud Gullitin poika.

Maxim Gullitin debyytti tapahtui ottelussa Twente-Jong AZ. Gullit otettiin kentälle pelin 71. minuutilla. Ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin, ja kun Sparta Rotterdam hävisi samana päivänä Jong PSV:lle 0-2, varmisti perinteikäs Twente nousunsa takaisin Eredivisieen.

Maxim Gullit on Ajaxin kasvatti, joka siirtyi AZ Alkmaarin junioreihin kesällä 2017. Tällä kaudella hän on pelannut pääosin AZ Alkmaarin alle 19-vuotiaiden joukkueessa, mutta maanantaina aika oli siis kypsä ammattilaisdebyytille Hollannin toisella sarjatasolla.

71. Debuut! Gullit valt in voor Kramer en gaat zijn eerste minuten in het betaald voetbal maken.

#twejaz 0-0

Maxim Gullitin ammattilaisdebyyttiä seurasi stadionilla myös Ruud Gullit itse. 56-vuotias vuoden 1987 Ballon d’Or-voittaja hehkutti hetkeä isän ylpeydellä Instagramissa.

– 40 vuotta (!) sen jälkeen, kun pelasin ensiminuuttini Haarlemissa, poikani Maxim seuraa jalanjäljissäni. En voi sanoin kuvata sitä, miten erityiseltä tämä tuntuu ja kuinka ylpeä minä olen. Olin myös paljon hermostuneempi tänä iltapäivänä! Pääsiäinen, jota en koskaan unohda, Ruud Gullit kirjoitti.

Ruud Gullit pelasi uransa aikana 66 A-maaottelua voittaen muun muassa EM-kultaa vuonna 1988. Gullit edusti urallaan Feyenoordia, PSV Eindhovenia, AC Milania, Sampdoriaa ja Chelseaa.

Maxim Gullitin suonissa ei virtaa kuitenkaan ainoastaan Ruud Gullitin geeniperimä, vaan hän on lisäksi sukua myös yhdelle kaikkien aikojen parhaista, toiselle hollantilaislegendalle ja todelliselle ikonille Johan Cruijffille. Maximin äiti on nimittäin Estelle Cruijff, edesmenneen Johan Cruijffin veljentytär. Estelle Cruijff ja Ruud Gullit erosivat vuonna 2012.

Ruud Gullit on ollut naimisissa kaikkiaan kolme kertaa ja hänellä on kaksi lasta kustakin avioliitostaan.

Lähde: SportBible