Serie A -vahti uskomattomaan ennätykseen – sarjan tehokkain joukkue jäi maaleitta 47 laukauksen jälkeen

© Kuva: Getty Images

Sekä Atalantalla että Empolilla oli maanantai-iltana paljon pelissä. Atalanta taistelee kiivaasti jopa Mestarien liigan paikasta, ja Empoli puolestaan käy toisessa päässä sarjataulukkoa omaa putoamistaisteluaan.

Ennen maanantaita Atalanta oli koko Serie A:n tulivoimaisin joukkue ottelua kohden tehdyissä maaleissa mitattuna, sillä 31 pelissä se oli paukutellut peräti 64 osumaa. Empolia vastaan pelatun maalittoman tasapelin jälkeen tehokkaimman joukkueen titteli livahti 65 maalia tehneelle Juventukselle, mutta ylivoimainen sarjakärki onkin kerännyt myös 31 sarjapistettä Atalantaa enemmän.

Maanantaina Atalanta pysähtyi mieheen nimeltä Bartłomiej Drągowski. 21-vuotias puolalaisvahti torjui ottelussa hämmästyttävästi peräti 17 laukausta. Kaikkiaan Atalantalle rekisteröitiin laukauksia 47, joista 18 suuntautui kohti maalia. Yksin kapteeni Alejandro Gomezille tilastoitiin yhdeksän maalintekoyritystä, Josip Ilicicille kahdeksan ja Duvan Zapatalle seitsemän.

Dragowskin torjuntalukema 17 on Serie A:n uusi yhden ottelun ennätys siitä lähtien, kun Opta alkoi määriä tilastoida kaudella 2004-2005.

Dragowski sai luonnollisesti ottelun parhaan pelaajan palkinnon. Lisäksi hän sai vasta toisena Serie A -maalivahtina Whoscored-tilastosivulta arvosanakseen täyden kympin. Whoscored on jakanut arvosanoja kymmenen kauden ajan.

Yhä suositummiksi muuttuneet maaliodottamalukemat kertovat myös Dragowskin onnistumisesta. Eri palveluiden arviot Atalantan maaliodottamiksi vaihtelivat eilen haarukassa 5-6 maalia, kun Empolin lukema oli noin 0,2. Toisin sanoen Atalantan olisi pitänyt voittaa peli 5-0 tai 6-0, mutta puolalaistorjuja oli vahvasti toista mieltä.

Toisen polven maalivahti Dragowski teki läpimurtonsa Puolassa jo kaudella 2014-2015, kun hänet valittiin Jagiellonia Bialystokin maalin suulla koko sarjan parhaaksi maalivahdiksi. Kesällä 2016 hän siirtyi Serie A:n Fiorentinaan, jossa Serie A -otteluita on kuitenkin kertynyt vasta seitsemän – osin kovan kilpailutilanteen ja osin Dragowskin kärsimän polvivamman takia. Tammikuussa Dragowski siirtyi loppukauden lainalle Empoliin, ja eilen hän nousi koko jalkapallomaailman tietoisuuteen mahtipelillään.

Kun Serie A:ta on pelaamatta kuusi kierrosta, on Atalanta sarjassa kuudentena, kahden pisteen päässä Mestarien liigaan oikeuttavasta nelossijasta. Empoli on edelleen kolmanneksi viimeisenä putoajan paikalla, mutta tasapelipiste nosti sen kahden pisteen päähän Bolognasta.


Inter – HIFK | HIFK pulassa! ⭐️⭐️⭐️⭐️