Skotlannissa reagoitiin äkkiä kehnosti alkaneisiin EM-karsintoihin – valmentajalle lähtöpassit

© Kuva: Getty Images

Skotlannin jalkapalloliitto kertoi torstaina tiedotteessaan, että Alex McLeish ei enää jatka miesten A-maajoukkueen päävalmentajana.

McLeish, 60, valittiin virkaan toista kertaa urallaan helmikuussa 2018. Jälkimmäinen pesti piti sisällään 12 ottelua, joista Skotlanti voitti viisi ja hävisi seitsemän.

Skotlanti voitti viime syksynä Suomen, Norjan ja Serbian tavoin oman lohkonsa Uefan Nations Leaguen C-divisioonassa. Jos joku Nations Leaguessa lohkonsa voittaneista maista pääsee EM-kisoihin jo suoraan karsinnoista, nousee jatkokarsintoihin sen joukkueen tilalle seuraava joukkue Nations Leaguen rankingista.

Skotlannin EM-karsinnat alkoivat isolla pettymyksellä, kun joukkue hävisi Kazakstanille 0-3. Seuraavassa karsintaottelussaan se voitti San Marinon 2-0, mutta tulokselta ja esitykseltä odotettavissa oli enemmän, kun otetaan huomioon, että San Marino on FIFA-rankingissa vihoviimeisenä.

McLeishin lisäksi maajoukkueen jättävät myös hänen valmennusryhmänsä jäsenet. Skotlannin jalkapalloliitto ilmoitti tiedotteessaan, että se aloittaa uuden päävalmentajan etsimisen välittömästi.