Suomalaisilla pelaajilla on takana vahva viikonloppu Puolan pääsarjassa Ekstraklasassa.

Lauantaina vauhdissa olivat Legia Varsovan Kasper Hämäläinen ja Pogoń Szczecinin Santeri Hostikka.

Todennäköisesti viimeistä kauttaan Puolassa pelaava Hämäläinen, 32, teki ja syötti yhden maalin, kun Legia kaatoi yläloppusarjassa Lechia Gdańskin 3-1 vieraissa. Hämäläinen on pelannut tällä kaudella 14 ottelua Ekstraklasassa. Maaleja ja maalisyöttöjä hänellä on kaksi.

Legia Varsova johtaa nyt sarjaa kolmen pisteen erolla Lechia Gdańskiin, kun neljä kierrosta on pelaamatta. Jos Legia kestää kärjessä loppuun saakka, voittaa Hämäläinen viidettä kertaa ja viidettä kevättä putkeen Puolan-mestaruuden. Ensimmäisensä hän saavutti Lech Poznańissa ja loput Legiassa. Hän on pelannut Puolassa vuodesta 2013 lähtien.

Edelliset kolme kautta FC Lahtea edustanut Hostikka, 23, pääsi lauantaina ensimmäistä kertaa avaukseen Pogoń Szczecinissä ja Ekstraklasassa, kun joukkue kohtasi Lech Poznańin yläloppusarjassa. Hostikka pelasi 72 minuuttia 1-1-tasapeliin päättyneessä ottelussa.

Hän oli ennen lauantaita päässyt kentälle enintään puoleksi tunniksi. Edellisellä kierroksella Hostikka syötti maalin Lechia Gdańskia vastaan. Hän on nyt pelannut viisi ottelua Ekstraklasassa talven siirtonsa jälkeen.

Sunnuntaina vuorossa oli vielä Miedź Legnican Petteri Forsell, joka iski voittomaalin alaloppusarjan ottelussa Wisła Płockia vastaan. Paweł Zieliński syötti pallon takaviistoon Forsellille, joka tuikkasi pelivälineen vasemman jalan ulkosyrjällään sisään siirtäen Legnican 3-1-johtoon. Wisła Płock kavensi toisella puoliajalla loppulukemiksi 3-2.

Forsell, 28, on pelannut tämän kauden Ekstraklasassa 33 ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä 13 osumaa ja antanut kaksi maalisyöttöä. Hän on maalipörssissä jaetulla kuudennella sijalla.

Miedź Legnica on alaloppusarjassa neljäntenä, kun neljä ottelua on jäljellä. Kirjoitushetkellä se on viiden pisteen päässä putoamisviivasta.