Suomalaisselostaja nimeää HJK:n pahimmat alisuorittajat: ”Hän on ollut kuin varjo viime kaudesta”

© Kuva: Juha Tamminen

Hallitseva Suomen mestari HJK yrittää katkaista kolmen ottelun mittaisen tasapeliputkensa maanantaina Turussa FC Interin kustannuksella. HJK ei ole vielä hävinnyt kertaakaan kauden viidessä ensimmäisessä ottelussa, mutta silti joukkueen pelin ympärillä pyörii harmaita pilvitä.

Viime otteluissa HJK ei ole hallinnut kenttätapahtumia, vaan joukkue saa kiittää maalivahti Maksim Rudakovia kertyneistä pisteistä. Helsinkiläiset ovat kärsineet maalinteko-ongelmista, sillä maaliverkot ovat heiluneet tällä kaudella vain viidesti vastustajan kenttäpäädyssä.

José Riveiron luotsaama isäntäjoukkue yrittää niin ikään palata voittojen tielle, kun kolmesta viimeisestä ottelusta se on saalistanut vain yhden pisteen. Inter on kerännyt viidestä ottelustaan neljä pistettä, joka oikeuttaa sarjataulukossa kahdeksanteen sijaan.

Ottelun Ruudulle selostava Velja Engström ennakoi kamppailun lähtökohdat SuomiFutis-sivustolle.

Velja, keneltä HJK-pelaajilta odotat nähtyä enemmän?

– Odotan selvästi enemmän Lassi Lappalaiselta ja Marco Buenolta. Lappalainen on ollut kuin varjo viime kaudesta, jolloin hän haastoi vastustajan puolustajia jatkuvasti. Tällä kaudella Lappalainen on pelannut palloa ennemmin muille, kuin hakenut ratkaisua itse.

– Bueno on jäänyt liian paljon pelin ulkopuolelle, eikä hänelle ole pelattu palloja tarpeeksi
hyökkäyskolmanneksella. HJK:n ykköskärjelle tämä ei kuitenkaan ole hyväksyttävä selitys, vaan peliin on pystyttävä osallistumaan paremmin.

HJK on sarjataulukossa vasta neljäntenä kerättyään yhdeksän pistettä. Minkä arvosanan antaisit HJK:n alkukaudelle?

– HJK:n alkukausi on ollut pettymys, varsinkin kun pelillisestä muutoksesta on ollut paljon puhetta. Sitä ei ole näkynyt, vaan joukkue on näyttänyt passiiviselta ja tehottomalta. Kouluarvosanataulukolla annan alkukauden arvosanaksi 6, selostaja täräyttää.

Interin pistepotti on heikko, mutta kun heidänkin tekemistään katsoo tulosten taakse, miltä joukkueen peli on näyttänyt?

– Interin pelissä on näkynyt positiivisia välähdyksiä, etenkin Filip Valencicin ympärillä hyökkäyspäässä. En väittäisi silti, että Inter olisi ansainnut yhtään enempää pisteitä, mitä he ovat keränneet. Puolustuspää näyttää arvoitukselta, mikä on tällä hetkellä Interin ykköslinja puolustuksessa? Hyökkäyspäässä Inter on ollut paljolti Valencicin ja Mika Ojalan varassa, mutta niin pitkään kuin kunto pysyy alkukauden tasolla, ei Interillä ole hyökkäyksen kanssa hätää.

Onko Interistä tälläkään kaudella taistelemaan mitalisijoista?

– Alkukauden perusteella sanoisin, että Inter ei taistele mitaleista. Kuuden parhaan joukkoon on mahdollisuudet, mutta nykymallin sarjassa kurssin on käännyttävä nopeasti. Vaikka valmennus ja joukkue ovat uudistuneet, näyttää Inter olevan tuloksellisesti viime vuosilta tuttu hienoinen alisuorittaja. Jos kaikki klikkaa nopeasti, on Interillä kuitenkin vielä saumat mitalitaistoon, futisääni spekuloi.

Miten HJK voisi kärsiä kauden ensimmäisen tappionsa?

– HJK voi kärsiä tappion, jos Inter saa puolustusmuottinsa paremmin kuntoon. Erikoistilannepelaamisen on parannuttava, sillä Klubi on niissä todella vahva. Valencicin on jälleen onnistuttava hyökkäyspäässä, Engström povaa.

Interin ja HJK:n välinen kamppailu alkaa Veritas Stadionin nurmella klo 18.30.

Jesse Happonen


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.