Internazionalen hyökkääjän Mauro Icardin ympärillä riittää yhä kuhinaa.

Inter otti Icardilta helmikuun puolivälissä joukkueen kapteeninnauhan pois ja argentiinalaiskärki on siitä lähtien ollut poissa kokoonpanosta. Icardi leireineen on vakuuttanut, että hän on kärsinyt loukkaantumisesta, mutta Inter tiedotti yhdessä vaiheessa, ettei hänen jalastaan löytynyt mitään erityistä vammaa.

Mediatietojen mukaan osapuolten eripura kumpuaa Interin ja Icardin venyneistä jatkosopimusneuvotteluista. Viimeisen kuukauden aikana syyttävä sormi on pyörinyt ympyrää.

Tilanne ajautui siihen, että Inter ja argentiinalaiskärki kävivät keskustelua asianajaja Paolo Nicolettin välityksellä. Icardi palasi viime viikolla harjoituksiin, mutta päävalmentaja Luciano Spalletti ei valinnut häntä kokoonpanoonsa sunnuntain sarjaotteluun Laziota vastaan.

[readmore from=Icardi-Mauro]

Inter hävisi ottelun kotikentällään 0-1. Icardin lisäksi sivussa oli hänen loukkaantunut maanmiehensä, hyökkääjäkollega Lautaro Martínez, joten Interin kärjessä aloitti Keita Baldé Diao, jonka luontaisin pelipaikka on hyökkäyksen laidalla. Ainoana puhtaana hyökkääjänä Interin kokoonpanossa oli 19-vuotias Facundo Colidio, jolle Spalletti ei antanut minuutteja. Argentiinalainen Colidio ei ole vielä debytoinut milanolaisseuran edustusjoukkueessa.

Icardin agentti ja vaimo Wanda Nara avasi puolisonsa tilannetta Tiki Taka -ohjelmassa.

– Mauro on valmis (pelaamaan). Kaikki on kiinni valmentajan päätöksestä.

Naralta kysyttiin, muuttaisiko Icardi tekemiään päätöksiä, jos hyökkääjä voisi palata ajassa taaksepäin.

– Se riippuu siitä, miten tilannetta katsoo. Mauro ei ole puhunut vielä (julkisuudessa), emme ole kuulleet hänen versiotaan. Mauro odottaa vain, että pääsee pelaamaan.

– Televisiokamera seurasi häntä koko pelin ajan. Hän kannusti joukkuettaan ja tietysti hän välittää joukkuekavereistaan paljon, mutta hänen ei tarvitse sanoa sitä ääneen.

– Mauron kaltainen pelaaja on tottunut kuulemaan paljon puhetta, mutta hän keskittyy pelaamiseen, maalien tekemiseen ja Interin auttamiseen.

Interin ja Icardin keskustelujen välikätenä toiminut asianajaja Nicoletti yllättyi, kun hyökkääjä ei ollutkaan joukkueen kokoonpanossa. Interin toimitusjohtaja Giuseppe Marotta sanoi, että Spallettilla on päävalmentajana täysi oikeus päättää, keitä hän peluuttaa.

– Ihailen Nicolettia suuresti hänen ammattimaisuudestaan, mutta asianajajan ei voi odottaa tietävän ennen muita, kuka pelaa ottelussa. Se on fantasy footballia, kommentoi Marotta Sky Sport Italialle.

– Icardia tuodaan takaisin asteittain. Se on todella vaikea rooli, mutta valmentajalla on oikeus päättää, kenen kanssa hän tekee yhteistyötä, kenet hän laittaa kentälle ja mitkä pelaajat hän kutsuu otteluihin.

– Kukaan ei voi valittaa Spallettista, sillä hän ajattelee Interin parasta.

Päävalmentaja Spallettilta kuultiin ottelun jälkeen sunnuntain selväsanaisin kannanotto Icardin tilanteeseen.

– Minä tiedän, mikä työni on. Tämänhetkisen tilanteen ja hänen käytöksensä huomioon ottaen hänen on oltava kokoonpanon ulkopuolella ja muiden on pelattava. Se on kaikkien nähtävillä, mitä tapahtui ja miten tapahtumat etenivät, kommentoi Spalletti Sky Sport Italialle.

– Hän olisi voinut pelata 20-30 minuttia, jopa puolikkaan ottelun, mutta se ei ole tässä tärkeintä. Niiden on pelattava, jotka ovat pukukopissa. Ryhmässä pitää olla uskottavuutta.

– Kaikki voivat nähdä, mitä on tapahtunut. Se on ilmeistä.

Spallettin mukaan oli ”nöyryyttävää”, että asianajaja Nicoletti oli hoitamassa Icardin paluuta harjoituksiin.

– Tämä sovittelu on nöyryyttävää Interin kannattajille ja niille, jotka rakastavat Interiä. Se on nöyryyttävää, että pitää sovitella jonkun kanssa vain, jotta hän pukisi ylleen rakastamansa seuran paidan.

– Pitää neuvotella jonkun kanssa vain, että saamme hänet pukemaan Interin paidan ylleen. Pitääkö minun lähettää sähköpostia 20 asianajajalle ja kysyä heiltä, voinko ottaa jonkun pelaamaan?

– Jos hän (Icardi) jatkaa viimeaikaista käytöstään, niin sitten hän voi palata hiljalleen. Ihmiset sanovat, että olemme hävinneet pelejä ilman Icardia. Inter ei päässyt vuosiin Mestarien liigaan Icardin kanssa. Inter on hävinnyt huonompia pelejä kuin tämän (Laziota vastaan) Icardin kanssa.

– Kaikella kunnioituksella, Lionel Messi repii eroa vastustajaan, ei Icardi. Ammattimaisuus ja itsekunnioitus ovat kaikki kaikessa. Kuri on tärkeintä.

– Olen jättänyt pelaajia kokoonpanon ulkopuolelle paljon pienemmistäkin syistä. Pukukopissa on osoitettava kunnioitusta ja käyttäydyttävä. Valmentajan on oltava uskottava, ja hänet pitää nähdä ihmisenä, joka tekee oikeita päätöksiä.

– Etsitään Interin kannattaja ja kysytään häneltä, pitääkö hän siitä, että pelaaja neuvottelee siitä, pukeeko hän Interin paidan päälle.