SJK isännöi torstain Veikkausliigan ainoassa ottelussa hallitsevaa Suomen mestaria, kun HJK saapuu Pohjanmaalle vierailulle.

Kumpikin joukkue lähtee otteluun ilman tappioita. SJK on voittanut molemmat kevään ottelunsa ja HJK on puolestaan kerännyt kolmesta ottelusta kaksi voittoa ja tasapelin.
HJK:ssa kaksi SM-kultaa voittanut Tapio Heikkilä uskoo kovatasoiseen otteluun.

– Kaksi ryhmää, joilla on lähtenyt kausi liikeelle tosi hyvin pisteiden valossa. Kumpikaan ei ole pelannut vielä kauden parasta futistaan. SJK:lla on alla kaksi voittoa ja kotipeli HJK:ta vastaan, joten heillä ei ole niin paljon paineita otteluun liittyen. HJK:lla on paljon uusia äijiä, joilla on lähtenyt hyvin peli heti kulkemaan, Heikkilä toteaa SuomiFutis-sivustolle.

– Veikkaan tosi tasaista peliä. Keskikentän taistelu tulee olemaan mielenkiintoinen.

Keskikentän taistelu on totisesti ennakkoon yksi ottelun mielenkiintoisimmista yksityiskohdista. SJK:n keskikentän miehittävät todennäköisesti Mehmet Hetemaj, Sergei Eremenko ja Mostagh Yaghoubi. Tulisieluinen Yaghoubi jätti HJK:n kesken viime kauden vain kaksi kierrosta ennen sarjan päättymistä. Hän halunnee näyttää nyt osaamisensa Mika Lehkosuon johtamalle vierasjoukkueelle.

HJK:n keskikentän kolmikossa ovat pelanneet Pikkuhuuhkajien vakiokasvot Sebastian
Dahlström ja Kaan Kairinen sekä norjalainen Harmeet Singh. Lupaava Kairinen ja Norjan Iniestaksi kutsuttu Singh tulivat HJK:hon täksi kaudeksi. Heikkilä on vakuuttunut Klubin keskikentän trion alkukauden edesottamuksista.

– Olen nähnyt sellaisia elementtejä, että siitä voi tulla tosi stabiili kolmikko.

– Näin Singhiä jonkin verran täällä Norjassa. Kovan luokan hankinta. Keskikentällä on kiva
balanssi, kun hän tuo kokemusta ja kaksi muuta ovat nuoria ja nälkäisiä. Hekin ovat silti
mielestäni jo kokeneita Veikkausliigaan, neljättä kauttaan ulkomailla pelaava Heikkilä aprikoi.

HJK uudistui täksi kaudeksi melkoisen paljon, kun ovi kävi kumpaankin suuntaan. Esimerkiksi edellisessä ottelussa KuPS:aa vastaan Klubin paidan puki päälleen seitsemän uutta pelaajaa viime kauteen nähden, kun vaihdosta sisään päässeet pelaajat lasketaan mukaan.

– Ihan normaali juttu, että uudistusta tulee tuon verran. Valmennukselle se on vähän
haasteellista, kun moni tulee vasta noin lähellä sarjan alkua. Se on aina se isoin haaste. Siinä on vähän aikaa ajaa pelaajat sisään.

– Pelimiehiä sieltä on kuitenkin tullut, joten en usko että heillä kestää sopeutua, Heikkilä toteaa.

Vielä kolmen ottelun otannalla hän ei osaa sanoa, kuka hankinnoista on vakuuttanut eniten.

– Ei nouse yhtä ylitse muiden. Aika Klubin näköisiä hankintoja. Suurin osa antaa lisäarvoa
joukkueelle. Kiva nähdä, kuka nousee parhaimmaksi hankinnaksi.

SJK kohtaa HJK:n Seinäjoella torstaina klo 18.30.