Kun Englannin sarjatasoja 2-4 hallinnoiva EFL ilmoitti Teemu Pukin valinnasta Mestaruussarjan kauden pelaajaksi, tituleerasi se suomalaista twiitissään ”kaikkien aikojen parhaaksi ilmaissiirroksi”. Kaukana totuudesta se ei missään tapauksessa ole, sillä niin hurjaa jälkeä Huuhkajien kärkimies on tehnyt. 26 maalia ja kymmenen maalisyöttöä Mestaruussarjassa puhuvat puolestaan.

Pukin kanssa palkintoon ehdolle asetettu Sheffield Unitedin Billy Sharp totesi hauskalla tavalla palkinnon menneen oikeaan osoitteeseen.

– Minä lähdin siitä, että tulin tänne vain taputtaakseni Teemu Pukin valinnalle, Sharp totesi Norwich Evening Newsin mukaan.

Kun kausi alkoi, 29-vuotiaan Pukin uskottiin kilpailevan peliajasta ikätoverinsa Jordan Rhodesin kanssa. Rhodes olikin Norwichin avauksessa kauden ensimmäisessä kuudessa ottelussa, mutta sittemmin skotti on saanut tyytyä jäännösminuutteihin Pukin mahtivireen vuoksi. Vuoden 2019 puolella pelatuissa 15 sarjaottelussa Rhodes on pelannut yhteensä vain 112 minuuttia, mutta suomalaisen kommentti kollegastaan kertoo paljon siitä, kuinka hyvä henki Norwichissa vallitsee.

[readmore from=Pukki-Teemu]

– Kun olin tehnyt lauantaina (QPR:n verkkoon) maalini, niin Rhodes oli puoliajalla ensimmäisenä odottamassa minua penkillä halatakseen minua ja juhliakseen, Pukki kertoi.

– Myös pelin jälkeen hän oli todella kannustava. Hän on todella mukava kaveri. Kyse ei ole silti pelkästään Jordanista, vaan kaikista muistakin. Tässä joukkueessa on todella hyvä yhteishenki.