Tuleeko AS Romasta uusi PSG? Qatarilaistoimijat lähdössä taas ostoksille

© Kuva: Getty Images
Bournemouth taistelee Tottenhamia vastaan sarjapaikastaan! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Ranskan jalkapallohistorian menestyksekkäin seura Paris Saint-Germain on ollut qatarilaisyritys Qatar Sports Investmentsin (QSI) omistuksessa vuodesta 2011 lähtien. Valtion omistuksessa oleva yritys on pumpannut PSG:hen rahaa siinä määrin, että seurasta on tullut Forbesin arvion mukaan maailman 11. arvokkain jalkapalloseura. PSG on myös voittanut vuoden 2011 jälkeen Ranskan liigamestaruuden viidesti, ja kuudes mestaruus on enää sinettiä vailla.

Avokätisestä sijoittamisesta huolimatta PSG ei ole kuitenkaan tänä aikana selvinnyt kertaakaan Mestarien liigan välieriin, ja viimeisten kolmen kauden aikana matka on katkennut jo neljännesvälierissä. Ehkä menestystä europeleissä haetaankin pian jotain toista kautta?

Italialaislehti Corriere Dello Sport kertoo, että QSI suunnittelee nyt Serie A:n kärkiseuroihin kuuluvan AS Roman ostamista. Corriere Dello Sportin mukaan qatarilaisyritys on jo tehnyt Romasta 400 miljoonan euron ostotarjouksen, jonka Roman seurajohto kuitenkin hylkäsi. Roman nykyinen omistaja, yhdysvaltalaismiljardööri James Pallotta on kiistänyt QSI:n tekemän tarjouksen, mutta sekä italialaislehti että ranskalainen L’Equipe vakuuttelevat, että neuvotteluyhteys on aito.

QSI:n kiinnostus ei rajoitu kuitenkaan pelkkään Italiaan. Qatarilaisemiirien kerrotaan pohtivan seuran ostamista myös Englannista. Mahdollisina vaihtoehtoina mainitaan Englannin Mestaruussarjassa pelaavat Aston Villa, Queen’s Park Rangers ja Nottingham Forest.

Qatarilaisomistuksessa ovat eurooppalaisseuroista myös Belgian pääsarjassa pelaava KAS Eupen ja Espanjan kolmannen sarjatason Cultural Leonesa.

L’Équipe tähdentää omassa uutisessaan, että qatarilaisomistajat suunnittelevat AS Roman ostamista eri sijoitusrahastosta kuin PSG:n, jotta se välttyisi vaikeuksilta UEFA:n kanssa. Roma on valikoitumassa QSI:n kohteeksi siksi, että suuressa eurooppalaisessa pääkaupungissa on paljon kulttuuria ja turismia, ja tätä Qatar voi hyödyntää omiin markkinoinnillisiin tarkoitusperiinsä. Romaa pidetään myös vähemmän konfliktiherkkänä seurana kuin paikallisvastus Laziota.

Lähteet: AS ja Marca


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!

Bournemouth taistelee Tottenhamia vastaan sarjapaikastaan! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!