Veikkausliigan legendapelaaja odottaa kärkijoukkueiden laitureilta enemmän tehoja: ”Pitää katsoa itseensä”

© Kuva: Juha Tamminen

Kokenut laitapelaaja Erfan Zeneli on joutunut viime kausina pätkätyöläisen asemaan Veikkausliigassa. Kolmena edellisenä kautena hän on tullut kesken kauden mukaan joukkueeseen.

Viime syksyn hän vietti Rovaniemen Palloseurassa, kauden 2017 SJK:ssa ja kaudella 2016 Zeneli tuli FC Interiin heinäkuussa Kazakstanin Superliigasta.

32-vuotias viisinkertainen Suomen mestari ei mieti vielä ”jäähdyttelyä” alemmissa sarjoissa vaan hän tähtää edelleen pääsarjafutikseen. Joko Veikkausliigassa tai ulkomailla.

– Jos saisin päättää, lähtisin ulkomaille. Nyt tietäisin, miten hommat siellä toimii, Zeneli kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Viime vuonna Zeneli sai juhlia SM-hopeaa RoPS:n kanssa. Tätä ennen hänellä oli alla kaksi vaikeaa kautta. Inter ja SJK floppasivat odotuksiin nähden pahasti. Zeneli pystyi tekemään Seinäjoella kuitenkin kohtalaiset tehot, sillä hän pystyi tekemään 30 ottelussa neljä maalia ja antoi kuusi maalisyöttöä.

– Mä pelasin siellä wingbackina 2,5 kuukautta, joten siihen nähden ihan hyvin, Zeneli kertaa.

Miehen tähtikausi oli vuonna 2013, jolloin hän pyssytti 11 maalia ja antoi 17 maalisyöttöä. Hänet valittiin Veikkausliigan parhaaksi keskikenttäpelaajaksi ja kutsu kävi myös Huuhkajiin, jossa hän debytoi Espanjaa vastaan.
Zeneli muistelee tuota kautta lämmöllä. Hänen mukaansa Veikkausliigan kärkijoukkueissa pitäisi olla sellaiset laiturit, jotka pystyvät tekemään tulosta.

– Jos Suomessa pelaa HJK:ssa, Hongassa, Interissä, SJK:ssa tai nykyään RoPS:ssa, niin laidalta pitää tulla tehoja. Jos niiden laidalta et tee tehoja, niin pitää katsoa itseensä. Nuo joukkueet pitävät palloa ja hyökkäävät aina isommalla porukalla, Zeneli perustelee.

Yksi joukkue, jonka laiturit eivät ole vastanneet huutoon alkukauden aikana, on juuri FC Inter. Eero Tamminen ja Niko Markkula eivät ole pystyneet laidoillaan tehoihin. Tuloksenteko on jäänyt hyökkäyksessä Filip Valencicin ja Mika Ojalan harteille. Zeneli pitää Interin tämän kauden rosteria kuitenkin kilpailukykyisenä.

– Mielenkiintoinen jengi. Riveiro on hyvä valmentaja heille. Treenasin yhden kevään hänen pitämissä harjoituksissa. Interin pitää lähteä hallitsemaan pelejä. Se on iso seura Suomessa, Veikkausliiga-konkari pyörittelee.

Ensimmäisestä kolmesta ottelustaan yhden voiton raapinut Inter matkaa perjantaina FC Lahden vieraaksi, joka on aloittanut kauden positiivisesti. Lahti nousi kauden avausottelussa KuPS:aa vastaan vielä kolmen maalin takaa tasapeliin ja voitti viime ottelussa Helsingin IFK:n. Zeneli povaa tällä kertaa täyttä pistepottia kuitenkin turkulaisille.

– Mä sanon, että Inter voittaa. Lahti on kyllä paha himassa. Niilläkin on ihan hyviä uusia pelaajia ja kausi lähtenyt hyvin käyntiin.

FC Lahti – FC Inter alkaa perjantaina klo 18.30

Jesse Happonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.