Venäläistähti piirtää karun kuvan Thierry Henryn ajasta Monacon valmentajana: ”Hän hermostui ja huusi paljon”

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Ranskalaislegenda Thierry Henryn pesti AS Monacon päävalmentajana kesti vain reilut kolme kuukautta. Hänet nimitettiin tehtävään viime lokakuussa, mutta sai kenkää jo tammikuussa. Henryn, 41, tilalle tuli Leonardo Jardim, valmentaja, jonka Henry korvasi.

Monaco voitti Henryn alaisuudessa 20 ottelustaan vain viisi. Jardimin johdolla joukkue on hivuttautunut seitsemän pistettä Ligue 1:n karsijan paikan yläpuolelle.

Henry on viimeisin todiste siitä, että entisistä huippupelaajista ei välttämättä tule huippuvalmentajia. Aikaa hänellä tietysti on.

Viime kesänä Monacoon siirtynyt Aleksandr Golovin valotti КраСаваn haastattelussa, millainen Henry oli valmentajana. Venäjän maajoukkuetähti ei antanut Henrysta kovin hyvää kuvaa.

Golovinin mukaan Henrylla oli vaikeuksia pitää hermonsa kurissa ja hänellä oli tapana hypätä harjoituksiin mukaan, kun asiat eivät menneet hänen toivomallaan tavalla.

– Ehkä Henry ei tappanut pelaajan roolia sisällään, kommentoi Golovin The Sunin mukaan.

– Hän hermostui ja huusi paljon, kun asiat eivät sujuneet harjoituksissa. Ehkä se oli turhaa.

– Hän oli todella vahva pelaaja, ja ainoat Monacon pelaajat, jotka olivat kenties lähellä hänen tasoaan olivat Radamel Falcao ja Cesc Fàbregas.

– Hän saattoi tulla kentälle ja näyttää meille, miten harjoitella.

– Joku toinen valmentaja olisi saattanut kannustaa ja käskeä meitä, mutta hän hermostui heti, juoksi kentälle ja alkoi pelaamaan ja näyttämään meille asioita.

– Hän huusi: ”Yrittäkää ottaa pallo minulta pois”. Pelaajat olivat lähinnä rauhallisia, mutta ehkä he olivat hieman shokissa.

Golovinin mukaan positiivisuus on palannut Monacon pukukoppiin Jardimin mukana. Hän ymmärtää itsekin, ettei siirtyminen pelaajasta tai apuvalmentajasta joukkueen ykköskäskyttäjäksi ole helppo. Henry lopetti peliuransa vuonna 2012 ja toimi Belgian A-maajoukkueen apuvalmentajana vuosina 2016-2018.

– Hänestä näki, ettei hän ollut täysin siirtynyt valmentajan rooliin.

– Välillä hän loukkaantui eikä puhunut meille. Positiivisuus palasi harjoituksiin, kun Jardim tuli takaisin.

– On paljon vaikeampaa olla päävalmentaja kuin se hauska apuvalmentaja. Sitä tajuaa, että kaikki on omalla vastuulla.

Golovinista oli kuitenkin hienoa, että Henry luotti nuoriin pelaajiin.

– Hän halusi kehittää seuran nuoria ja nosti kuusi pelaajaa harjoittelemaan edustusjoukkueen kanssa. Hän luotti nuoriin pelaajiin ja minä pidin siitä.

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS