Huuhkajistakin tuttu Petteri Forsell ja Sakari Tukiainen kuuluivat koko kauden 2018-2019 ajan omien joukkueidensa avainmiehiin, mutta hyvätkään maalisaldot eivät aina riitä joukkuetta pelastamaan.

28-vuotias Forsell teki kuluvan kauden aikana joukkueelleen Miedz Legnicalle sarjaotteluissa komeat 13 maalia, ja päälle Puolan Cupissa kolme. Suomalaiselle kausi oli henkilökohtaisesti lähes täysosuma. Forsell pelasi joukkueensa ainoana pelaajana kauden kaikissa 37 otteluissa, joista 33:ssa hän oli avauskokoonpanossa. Kovapotkuinen Forsell oli siten Legnican ylivoimainen peliaikakuningas, ja luonnollisesti myös tehokkain pelaaja. Joukkueen toiseksi parhaalle maalintekijälle Joan Románille maaleja kirjattiin viisi.

Sarjanousija Miedz Legnican nopea putoaminen Puolan pääsarjasta Ekstraklasasta varmistui lauantaina. Miedz Legnica voitti oman ottelunsa Wisla Krakovaa vastaan 5-4, mutta se ei riittänyt sarjapaikkaan, kun suora kilpailija Wisla Plock pelasi maalittoman tasapelin sarjajumbo Zaglebie Sosnowieciä vastaan.

Halvalla ei Legnica silti nahkaansa myynyt. Vierasvoitto Krakovasta varmistui vasta lisäajan 10. minuutilla syntyneellä voittomaalilla. Vain kolme minuuttia aiemmin Wisla oli tehnyt rankkarista tasanumeroiksi 4-4. Pilkkuja vihellettiin värikkäässä ottelussa peräti neljä. Rankkareista kolme johti maaliin, mutta Petteri Forsell epäonnistui omassa yrityksessään. Forsellille tilastoitiin kuitenkin yksi maalisyöttö.

PKO BP Ekstraklasa

@_Ekstraklasa_
📺 #WISMIE 4:5
Szalony mecz bez szczęśliwego zakończenia dla @MiedzLegnica.
ekstraklasa.org/aktualnosci/wi…

Koko Ekstraklasan maalitilastossa Forsellin 13 maalia riittivät jaettuun kahdeksanteen sijaan.

Putoaminen on myös 27-vuotiaan Sakari Tukiaisen edustaman Thisted FC:n kohtalona. Thisted FC hävisi Tanskan toisen sarjatason toiseksi viimeisen kierroksen ottelussa Kogelle 2-3, ja ero putoamisviivaan kasvoi jo tavoittamattoman pitkäksi. Näin Thisted putoaa kolmannelle sarjaportaalle.

Tukiaisen sopimus päättyy tähän kauteen, mutta hän on edustanut Thistediä puolentoista kauden ajan hyvin tehokkaasti. Kevätkaudella 2018 maaleja syntyi sarjassa neljä, ja kaudella 2018-2019 toistaiseksi peräti 13. Maalimäärä riittää sarjan maalipörssissä sijaan neljä, kun vielä yksi kierros on pelaamatta. Thistedin toiseksi paras maalintekijä Christian Kudsk on tehnyt neljä maalia. Tukiainen on pelannut joukkueensa kenttäpelaajista toiseksi eniten.

Putoamista vastaan kamppailee suomalaispelaajista myös Tanskan Superliigan Vendsysselissä FC Interistä lainalla pelaava Benjamin Källman. Vendsyssel hävisi putoamiskarsinnan otteluparin Horsensia vastaan yhteismaalein 1-2, ja pelaa sarjapaikastaan karsinnan viimeisessä vaiheessa kakkosliigan kolmanneksi parasta joukkuetta vastaan.