Ari Hjelm: Mika Lehkosuo ollut liian pitkään HJK:ssa – vertasi omaan kokemukseensa: ”Minunkin olisi pitänyt lähteä kolme vuotta aikasemmin TamU:sta”

© Kuva: Juha Tamminen
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

HJK:n peli on ollut isosti solmussa alkukaudella. Hallitseva mestari on voittanut vain kaksi peliä seitsemästä, joka on seuran ylivertaisiin resursseihin nähden surkea suoritus. Suomalaisen jalkapalloilun legendoihin kuuluvan Ari ”Zico” Hjelmin mukaan hänen ex-seuraansa vaivaa pelikentällä aneemisuus.

– Olen aina sanonut, että HJK:n pahin uhka on HJK itse. Varmaan siellä mietitään, että eihän tämä voi näin mennä. Pelaajilla on mielestäni peiliin katsomisen paikka. Aneemista pelaamista. Peli ei näytä kovin hyvältä, Hjelm sanoo SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

Hänen mukaansa helsinkiläisten pelitapa on liian passiivinen.

– Klubilla on niin kauhea materiaali, jolla pitäisi pystyä prässäämmään vastustaja ihan alas. Sitä kautta tulisi virheitä ja maalipaikkoja.

HJK:lla on sarjaa takana jo seitsemän ottelua. Tällä pistetahdilla joukkue on jäämässä runkosarjassa 30 pisteen tuntumaan. Entisen maalipyssyn mielestä HJK:lla pitäisi olla tässä vaiheessa kautta jo selvät sävelet pelaajiston ja pelitavan suhteen.

– Se permanentti pitäisi saada ajoissa kasaan. Valmentajana mietin aikoinaan, että se saa ottaa 5-7 peliä, jonka jälkeen pelin pitää rullata ilman jännityksiä.

Tampere Unitedin peräsimessä viime vuosikymmenellä kuusi SM-mitalia voittanut Hjelm sanoo suoraan, että HJK:n olisi pitänyt hankkia tälle kaudelle uusi valmentaja.

– Minun mielestä Bana (Mika Lehkosuo) on ollut liian kauan HJK:ssa.

Hjelm puhuu kokemuksen rintaäänellä.

– Minunkin olisi pitänyt lähteä silloin kolme vuotta aikasemmin TamU:sta. Heti sillon tuplamestaruuden (2007) jälkeen. Yritinkin, mutta en onnistunut, Hjelm kertaa.

– Kyllä se homma vääjäämättä puuroutuu jossain kohtaa. Se ei ole kuitenkaan Banan vika, että hän siellä valmentaa, vaan HJK hänelle sitä jatkoa tarjosi, Zico pohtii.

HJK kohtaa tiistaina vieraissa Vaasan Palloseuran viiden ottelun voitottoman ottelun jälkeen. Kotijoukkue VPS:n tilanne on myös haastava, sillä joukkue on raapinut kasaan viidestä ottelustaan vain neljä tasapelipistettä. Ottelu alkaa klo 18.30.

Jesse Happonen

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS