Ajax on kiinnostunut hankkimaan Real Madridin keskikenttäpelaajan Martin Ødegaardin, joka pelaa tällä kaudella lainalla Vitessessä, kertoo AS.

Ødegaard, 20, nousi jalkapallokansan tietoisuuteen muutama vuosi sitten, kun hän debytoi nuorimpana pelaajana ikinä Norjan pääsarjassa, 15 vuoden ja 118 vuoden iässä. Hän aloitti harjoittelun Strømsgodsetin edustusjoukkueessa jo 13-vuotiaana.

Hän on myös nuorin pelaaja Norjan A-maajoukkueen historiassa. Ødegaard pelasi ensimmäisen A-maaottelunsa 15 vuoden ja 253 päivän iässä.

Real Madrid hankki hänet riveihinsä vuonna 2015, mutta Ødegaard on pelannut Espanjan suurseuran edustusjoukkueessa vain kahdessa ottelussa.

Ødegaard vietti viime kauden lainalla Heerenveenissä ja palasi Hollantiin myös täksi kaudeksi, Vitesseen.

Toinen kausi Eredivisiessä on sujunut ensimmäistä paremmin. Ødegaard on pelannut Hollannin pääsarjassa 29 ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä kuusi osumaa ja syöttänyt yhdeksän.

AS kertoo, että Ajax on valmis tarjoamaan Ødegaardista 20 miljoonaa euroa. Sopimukseen sisällytettäisiin Real Madridille takaisinosto-optio, joka olisi aikaisintaan käytettävissä kesällä 2021.

Ajaxin tämänhetkinen siirtoennätys on 16,5 miljoonaa euroa, jonka se pulitti viime kesänä Manchester Unitedille hankkiessaan Daley Blindin takaisin.