Keväällä 2018 Mestarien liigan välierissä nähty AS Roma on ensi kaudella lähes varmasti kokonaan ulkona kilpailusta. Roman jääminen Serie A:n neljän parhaan ulkopuolelle alkoi varmistua, kun Atalanta ylsi vieraskentällä Juventuksen kanssa 1-1 -tasapeliin. Langanohut mahdollisuus Romalla yhä neljänneksi lienee, mutta puhutaan lähinnä teoreettisesta mahdollisuudesta.

Juventus-Atalanta -pelin avausjakson ainoan maalin teki 33. minuutilla kulmapotkusta Josip Ilicic. Toisella puoliajalla Juventus nousi tasoihin vaihtomies Mario Mandzukicin taidokkaan viimeistelyn ansiosta.

Käytännössä Roman loppukiritoiveet tyrehtyivät kuitenkin omaan saamattomuuteen jo lauantaina. Roma jäi tuolloin Sassuolon vieraana maalittomaan tasapeliin, eikä eroa kilpailijoihin onnistuttu kuromaan kiinni.

Jo aiemmin Mestarien liiga -pilettinsä ovat lunastaneet sarjan kaksi parasta Juventus ja Napoli. Serie A -kauden yllättäjä Atalantan on hyvin lähellä historiansa ensimmäistä UCL-paikkaa. Kaikki on Atalantan omissa käsissä, sillä sille riittää neljän parhaan joukkoon pääsemiseen voitto Sassuoloa vastaan ensi sunnuntaina. Ennen päätöskierrosta Atalanta on sarjassa kolmantena.

Atalantan kompuroimista toivovat kuitenkin milanolaisseurat Internazionale ja AC Milan. Inter on Atalantan kanssa tasapisteissä hävittyään sunnuntai-iltana Napolille 1-4. Tasapisteissä järjestyksen sanelevat kuitenkin keskinäiset ottelut, ja näissä etu on Atalantalla.

AC Milan puolestaan nousi pisteen päähän Interistä voitettuaan sunnuntaina sarjasta putoavan Frosinonen 2-0. Milanin maaleista vastasivat Krzystof Piatek sekä upean vapaapotkun tykittänyt Suso. Voiton takuumiehiä oli myös Milanin maalivahti Gianluigi Donnarumma, joka torjui Frosinonen rankkarin ja esitti pari muutakin huippupelastusta. Viimeisellä kierroksella Milan vierailee SPAL:in kotikentällä.

Merkityksellinen ottelu oli myös Empoli-Torino, jonka kotijoukkue voitti suvereenisti 4-1. Torinon tappio varmisti sen, ettei sillä ole enää mahdollisuuksia europeleihin, vaan AS Roma selviytyy sentään Eurooppa-liigaan. Empolille voitto oli kolmas perättäinen, ja se nousi samalla putoamisviivan yläpuolelle. Päätöskierroksella Empoli kohtaa vieraissa Interin.

Kolmannella putoajan paikalla on nyt Genoa (jo aiemmin varmoja putoajia ovat olleet Chievo Verona ja Frosinone), joka pelasi lauantaina 1-1 -tasapelin Cagliaria vastaan. Genoan edellisestä voitosta on yli kaksi kuukautta, ja viimeiset yhdeksän peliä ovat tuoneet neljä tasapeliä ja viisi tappiota.

Silti Genoallakin on yhä mahdollisuudet säilyä, jos se voittaa päätöskierroksella Fiorentinan. Tappio – ja Empolin voitto Interistä – voisi sysätä Fiorentinan putoajan paikalle ja Serie B:hen. Toki myös Udinese ja Bologna kaipaavat vielä yhtä pistettä lisää. Fiorentinan putoaminen olisi valtava yllätys, sillä materiaalinsa puolesta ”Viola” kuuluu Serie A:ssa helposti keskisuuriin.

Fiorentinan vire on kuitenkin ollut Genoaakin huonompi. Tappioita on putkessa nyt kuusi, joista neljä viimeistä lukemin 0-1. Tuorein tappio sinetöi Parman sarjassa säilymisen.

bet365

@bet365
May 2015 - Relegated to Serie D
April 2016 - Promoted to Serie C
June 2017 - Promoted to Serie B
May 2018 - Promoted to Serie A
May 2019 - Secure their status in Serie A for another season with one game to spare after victory over Fiorentina.

💛💙 Parma 💛💙

#forzaparma

Fiorentinan viimeistä voittoa saadaan hakea helmikuulta, ja viimeiset 15 ottelua (kaikissa kilpailuissa) ovat tuoneet Fiorentinalle kuusi tasapeliä ja yhdeksän tappiota. Serie A:ssa Fiorentina on pelannut yhtäjaksoisesti vuodesta 2004, konkurssin jälkeen taas jaloilleen päästyään.

Sunnuntaina nähtiin myös useita haikeita seuralegendojen jäähyväisiä. Chievo hyvästeli 40-vuotiaan Sergio Pellissierin, joka pelasi Chievon paidassa 17 vuoden aikana 514 ottelua. Milanossa hyvästeltiin 305 ottelua AC Milanin paidassa pelannut Ignazio Abate ja Torinossa 38-vuotias Andrea Barzagli, joka on pelanut Juventuksessa viimeiset yhdeksän kautta.