Atik Ismail muistelee, millainen mies RoPS:n tuore päävalmentaja oli pelaajana: ”Tuli aina sukille ja v*ttuili koko ajan”

© Kuva: Juha Tamminen

Rovaniemen Palloseura nimitti uudeksi päävalmentajakseen Pasi Tuutin, kun Toni Koskela siirtyi HJK:n peräsimeen aiemmin tällä viikolla (lue lisää).

Tuutti on suurelle yleisölle tuntemattomampi nimi, mutta suomalaisjalkapallon legendoihin lukeutuva Atik Ismail tietää, millaisesta miehestä ainakin pelikentällä oli kyse.

– Pasi on mulle tuttu kaveri. Tuli aina sukille ja vittuili koko ajan. Ei hän pelannut ihan ylimmällä tasolla, mutta kuitenkin. Värikäs persoona ja värikäs ihminen.

– Hänen valmennusura lähti liikkeelle Kuopion mimmifutiksesta, josta siirtyi Tampereen Ilvekseen ja teki hyvää duunia siellä. Tuutille ei tullut suurta menestystä pelaajana, mutta valmentajana hänellä on nyt hyvä näytönpaikka, Ismail kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Tuutti oli Koskelan valmennusryhmässä apuvalmentaja ja seurassa valmennuspäällikkö, joten täysin tuntemattomaan ympäristöön hän ei ole hyppäämässä. Nyt vastuu tuloksenteosta on kuitenkin erilainen.

– Rovaniemi on paikkakunta, jossa on upea juuri jalkapallokulttuurille. Kaikista 2000-luvun alun skandaaleista huolimatta. Veikkausliiga on hirveän tasainen sarja. Tasureilla ei tee yhtään mitään, kun kolme sellaista vastaa yhtä voittoa, Ismail toteaa.

Hän uskoo, että RoPS voi vielä taistella paremmista sijoituksista, mutta kilpailu on kovaa.

– Sieltä lyö vielä muun muassa HIFK täysillä koneet käyntiin.

Tuutin valmentajadebyytti nähdään lauantaina, kun sarjassa yhdeksäntenä oleva RoPS isännöi Veikkausliigassa SJK:ta.

Jesse Happonen