Valioliigan mestaruustaistelu jatkuu edelleen Manchester Cityn komennossa. City säilytti kärkipaikkansa ennen päätöskierrosta, kun se kukisti maanantai-iltana kotonaan Leicesterin maalein 1-0.

70. minuutilla syntynyt ottelun ainoa osuma oli yksi koko kauden hienoimmista, ja meni epäilemättä oikealle miehelle, kun ”iki-City” ja joukkueen kapteeni Vincent Kompany täräytti vajaasta 30 metristä pallon kierteisellä ulkosyrjävedolla aivan etuylänurkkaan. Belgialaistopparin maalin voi katsoa Viafreen sivuilta tästä linkistä.

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
Kun muut eivät tee, niin Vincent Kompany tekee.

Ratkesiko tähän maaliin Valioliigan mestaruus? #Valioliiga viafree.fi/urheilu/herran…

Ottelun jälkeen joukkuetoverit Sergio Agüero ja Raheem Sterling vitsailivat, että he olivat pyytäneet Kompanya olemaan laukomatta. Luottopuolustajaa kun ei varsinaisesti tunneta kaukolaukausmaaleistaan. Loukkaantumisherkkä Kompany laukoi maanantaina ensimmäisen kerran sitten vuoden 2013 kohti maalia rangaistusalueen ulkopuolelta.

B/R Football

@brfootball
His first shot on target from outside the penalty area since 2013.

A moment of destiny for @VincentKompany 🚀🚀🚀

Pelin jälkeisissä juhlissa Manchester Cityn hyökkääjä Sergio Agüero vitsaili Kompanylle TV-kameroiden edessä huutaneensa tälle: ”Sanoin sinulle, ettet laukoisi! Ei! Ei!”. Oman twiittinsä mukaan myös Raheem Sterling oli samoilla linjoilla.

– Ilmeeni huutaa ”EEEEIII VINNY MIKSI TEET MEILLE TÄMÄN”. Mikä kuti! Uskomaton kapteeni Vincent Kompany, Sterling kirjoitti.

Soccer AM

@SoccerAM
"No Vinnie! NO!"

Thank goodness Vincent Kompany ignored Sergio Aguero when he lined up to score that goal 🤣

Raheem Sterling

@sterling7
My face screaming "NOOOO VINNY WHY U DO THIS" so hard 😂😂😂 what a hit boi !!! Captain Incredible 💙 @VincentKompany

Oman kannanottonsa unelmakudista jätti myös parodiatili Boring James Milner, Liverpoolin luottomiestä James Milneriä ihannoiva tili.

– En voinut uskoa Vincent Kompanyn maalia. Kun hänellä oli pallo, ajattelin itsekseni: ”Ammu, ammu, ammu”. Sitten hän ampui ja minä toivoin, että hän ei olisi ampunut.

Boring Milner

@BoringMilner
I couldn't believe Vincent Kompany's goal. When he had the ball I was thinking to myself, Please shoot. Please shoot. Please shoot. But then he did shoot and then I wished he didn’t shoot.

33-vuotias Kompany on kuitenkin kovissa liemissä keitetty, eikä hän ollut pelikavereiden toiveista moksiskaan. Mies tunsi kykynsä ja luotti itseensä.

– Tänään olin vähän turhautunut, koska kaikki sanoivat ”älä ammu”, ja kuulin sen. Mietin itsekseni, että en ole pelannut näin pitkää uraa sitä varten, että nuoret pelaajat voivat sanoa minulle, milloin voin vetää ja milloin en. Ja sitten lauoin, Kompany itse totesi haastattelussa.

Manchester City

@ManCity
"I've not come this far in my career to have young players tell me when to shoot!

"For 15 years, I've told people I'll score one like that"

💬 @VincentKompany
🔵 #mancity

Soccer AM

@SoccerAM
Vincent Kompany joined by his kids on the pitch at full time ❤️

Valioliigan päätöskierros pelataan sunnuntaina, ja Manchester City johtaa sarjaa pisteen erolla Liverpooliin. City vierailee sunnuntaina Brightonissa ja Liverpool isännöi Wolverhamptonia.