Vaasan Palloseura ja Helsingin Jalkapalloklubi pelasivat tiistaina 1-1-tasapelin Veikkausliigassa. Ottelu pelattiin Elisa Stadionilla Vaasassa.

Vaasan Palloseura

@VPS1924
Tässä Autokoulu Roine & Wikman Bilskola -kokoonpano otteluun HJK:ta vastaan!

#HJK #Helsinki #Veikkausliiga #SeuraavaTähti #OnVainYksiKlubi #hjkhelsinki

HJK sai ensimmäisen paikanpuolikkaansa jo ensimmäisellä minuutilla, kun Nikolai Alho pääsi vieraiden omalla puoliskolla pallonriistoon ja lähti pitkään kuljetukseen, joka päättyi keskitykseen. Pallo päätyi Marco Buenolle, jonka laukauksen Vepsun puolustus blokkasi.

Kotijoukkuekin pääsi pian häiritsemään HJK:n puolustusta. Steven Morrissey riisti pallon Rafinhalta ja spurttasi vauhtiin. Klubi sai kuitenkin kuivutettua hyökkäyksen kasaan.

Alho ja Lassi Lappalainen aiheuttivat VPS:lle vaikeuksia oikealla laidalla. Helsinkiläisten korkea prässi tuntui muutenkin toimivan. Vepsu pääsi harvoin hallitusti avaamaan peliään.

HJK oli siirtyä johtoon 22. minuutilla vapaapotkusta. Kaan Kairisen tulinen kuti kilahti ylärimasta takaisin peliin.

Vepsu vaati itselleen pilkkua, kun Momodou Sarr kaatui rangaistusalueella taistellessaan pallosta Henri Toivomäen kanssa. Tuomaristo ei kuitenkaan nähnyt aihetta rangaistuspotkulle.

Isäntien johtomaali oli pienestä kiinni. Samu Alanko tavoitteli kovalla syötöllä Morrisseyta, joka ei aivan yltänyt pallolle.

HJK vyörytti pitkään hyökkäyksiä, mutta todellista vaaraa Vepsun maalille ei syntynyt.

Alanko järjesteli myös toisen potentiaalisen paikan isännille. Hän karkasi vauhtiin oikealla laidalla ja pelasi pallon maalin edustalle, jossa Toivomäki, Alho ja Morrissey törmäsivät toisiinsa. Toivomäkeä hoivattiin hetki, mutta hän pystyi jatkamaan peliä.

HJK laukoi avauspuolikkaalla kymmenen kertaa, VPS kerran.

Vepsu sai paikan heti toisen jakson alussa. Martti Haukioja siirsi pallon vierelleen Morrisseylle, jonka osuma palloon oli kuitenkin kehno. Klubi-vahti Maksim Rudakov poimi pallon helposti tolpan tuntumasta.

Ensimmäisestä osumasta vastasi kuitenkin ansaitusti HJK. Kairinen löysi oivaltavalla syötöllään rangaistusalueelta Lappalaisen, joka chippasi pallon maalivahti Martin Kompallan yli verkkoon. 0-1.

Heti seuraavassa tilanteessa Marco Bueno oli siirtää vieraat jo kahden maalin johtoon. Kompalla torjui kuitenkin yrityksen kulmapotkuksi.

VPS:n peli oli pahasti jumissa. Iso osa vaasalaisten pallollisista jaksoista päättyi nopeasti. HJK taas rakenteli tilanteita toisen perään.

Vartti ennen päätösvihellystä Vepsu rakenteli hienon hyökkäyksen, joka myös päättyi viimeistely-yritykseen. Jerry Voutilainen keskitti pallon Sarrille, jonka pusku suuntautui kuitenkin hieman riman yli.

Hetkeä myöhemmin ottelussa nähtiin erikoinen välikohtaus. Tuomari katsoi Morrisseyn rikkoneen Sebastian Dahlströmiä, joka yritti ottaa palloa häneltä pois. Vapaapotkua antanut Kairinen viivytteli pelivälineen kanssa, mutta laittoi pallon lopulta peliin. Juuri samaan aikaan tuomari vihelsi pilliinsä ja antoi Kairiselle keltaisen kortin ajanpeluusta. Varoitus oli Kairisen toinen ottelussa, joten hän sai vielä punaisen kortin kaupan päälle.

HJK joutui pelaamaan viimeiset minuutit kahden pelaajan vajaalla. Timi Lahti meinasi tuoda isännät tasoihin kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta HJK:n pakki Elderson torjui laukauksen kädellään ja sai suoran punaisen kortin.

Pilkkua asteli ampumaan Voutilainen, joka ampui kuitenkin ohi.

Vaasalaiset onnistuivat tasoittamaan kirjaimellisesti ottelun viimeisestä hyökkäyksestä. Pallo jäi pomppimaan keskityksen jälkeen HJK:n rangaistusalueelle ja lopulta Hindrek Ojamaa latasi pelivälineen sydämensä kyllyydestä takanurkkaan. 1-1.

VPS on kuuden pelin jälkeen kymmenentenä, kahdeksan ottelua pelannut HJK on taulukossa neljäntenä. Hallitseva mestari Klubi on nyt pelannut kuusi ottelua putkeen voitoitta.

Päivän muissa otteluissa FC Inter voitti Rovaniemen Palloseuran 3-0 ja Ilves ja Honka pelasivat 1-1-tasapelin.