Joni Kaukon ja Markus Halstin Esbjerg alkaa olla jo lähellä paikkaa eurokentillä kaudella 2019-2020. Esbjerg pelasi sunnuntaina todellisen trillerin Tanskan-mestaruuden jo varmistanutta FC Kööpenhaminaa vastaan, ja onnistui saamaan draamalleen onnellisen lopun.

Esbjerg fB

@EsbjergfB
Nogle er glade... #efbfck #sldk

Esbjerg johti peliä avausjakson jälkeen 2-0, mutta Kööpenhamina nousi toisella jaksolla 3-2 -vierasjohtoon. Sitten esiin astui Joni Kauko. Väkivahvan kauden pelannut keskikenttäpelaaja oli sohimassa ottelua tasoihin, joskaan omiin nimiinsä suomalainen ei ilmeisesti maalia saanut. Tasoitusmaali kun kirjattiin virallisissa tilastoissa Denis Vavron omaksi maaliksi.

Esbjergin liveseurannan mukaan Kauko oli lisäajan toisella minuutilla lähellä myös voittomaalin tekoa, mutta hänen yrityksensä blokattiin maaliviivalta. Vain hetkeä myöhemmin Rodolph Austin kuitenkin onnistui, ja Esbjerg sai tuulettaa tuikitärkeää 4-3 -voittoa.

Kaukon ohella myös Markus Halsti pelasi Esbjergin riveissä täydet minuutit. Uutinen on ilahduttava, sillä 35-vuotias Halsti oli ollut kaksi edellistä ottelua loukkaantuneena sivussa. Esbjergin penkillä istui niin ikään loukkaantumisestaan toipunut 18-vuotias Noah Nurmi, joka odottaa edelleen Superliiga-debyyttiään. Maalivahti Jesse Joronen ei ollut FC Kööpenhaminan kokoonpanossa.

Esbjerg sai jo aiemmin sunnuntaina hyviä uutisia, kun Nordsjaelland pakotti Odensen 2-2 -tasapeliin. Näin Esbjerg ohitti tänään sarjataulukossa Odensen, ja on nyt pisteen sen edellä yläloppusarjan kolmantena. Sarjakolmonen saa suoran paikan Eurooppa-liigan karsintoihin, kun nelonen pelaa vielä Veikkausliigan tapaisissa europlayoffeissa joko Randersia tai Aarhusia vastaan.

Ensi sunnuntain päätöskierroksella Esbjerg kohtaa vieraissa Midtjyllandin ja Odense kotikentällään Bröndbyn. Kaikki on siis Esbjergillä omissa käsissä.

Paulus Arajuuren Bröndbyn haaveet ensi kauden europeleistä kokivat perjantaina kovan kolauksen. Bröndby kohtasi Tanskan cupin loppuottelussa Superliigan kakkosen Midtjyllandin ja joutui taipumaan rankkarikisassa. Sekä Arajuuri että Midtjyllandin Tim Sparv pelasivat ottelussa täydet 120 minuuttia, mutta kumpikaan ei kuulunut joukkueensa rankkarin laukojiin. Bröndbykin voi yhä selviytyä europlayoffeihin, jos se voittaa molemmat jäljellä olevat ottelunsa (Midtjyllandia ja Odensea vastaan).

Cup-voitto oli 32-vuotiaan Sparvin uran ensimmäinen. Tanskan Superliigan mestaruuden hän on voittanut kahdesti.

Tim Sparv

@TimSparv
Det er vel ikke så ringe endda. @fcmidtjylland

Ottelua seurasi paikan päällä myös Bröndbyn entinen maalitykki, nyt Norwichissa Englannin Mestaruussarjan maalikunkuksi kruunattu Teemu Pukki.