Futiskartalta kadonnut valmentaja palaamassa hommiin? Piti välissä vapaata ja ajoi rallia

© Kuva: Getty Images
Veikkausliigassa FC Inter - RoPS! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Muistatko vielä André Villas-Boasin? Portugalilaisluotsi nousi tämän vuosikymmenen alussa maanosan puhutuimpien valmentajien joukkoon, kun hän johdatti kotimaansa suurseuran Porton triplamestaruuteen.

Porto voitti Villas-Boasin alaisuudessa Portugalin pääsarjan ja cupin sekä Eurooppa-liigan. Hänestä tuli 33 vuoden ja 213 päivän iässä nuorin Uefan kipailun voittanut valmentaja.

Chelsea värväsi Villas-Boasin kesällä 2011 ja maksoi hänestä 15 miljoonaa euroa, kaikkien aikojen suurimman valmentajasta maksetun siirtokorvauksen. Hänen aikansa Lontoon suurseurassa päättyi kuitenkin jo vajaan kauden jälkeen. Tottenham antoi hänelle seuraavana kesänä vielä uuden mahdollisuuden Englannissa, mutta Villas-Boas sai kenkää 1,5 vuotta myöhemmin.

Seuraavaksi kutsui Venäjä, jossa Villas-Boas vietti reilut kaksi vuotta ja voitti Pietarin Zenitin peräsimessä Venäjän Valioliigan sekä Venäjän cupin ja supercupin. Hän valmensi vielä yhden kauden kiinalaista Shanghai SIPG:tä, mutta talvella 2017 hän ilmoitti, että aikoo pitää pitkän tauon jalkapallosta.

Villas-Boas on myös pitänyt sanansa. Kiinan-pestin jälkeen hänestä ei ole kuultu juurikaan mitään, ainakaan jalkapallon saralla. Tammikuussa 2018 hän toteutti pitkäaikaisen unelmansa ja ajoi Dakar-rallissa. Villas-Boas joutui jättämään kisan kesken törmättyään hiekkadyyniin ja loukattuaan selkänsä. Myöhemmin samana vuonna hän ajoi vielä toisessa rallikilpailussa.

Portugalilaisvalmentajan edellisestä pestistä jalkapallossa on nyt noin 1,5 vuotta aikaa. Telegraphin mukaan hän saattaa palata penkin päähän ranskalaisessa Marseillessa, joka ilmoitti aiemmin tällä viikolla, että päävalmentaja Rudi Garcia ei jatka tehtävässään tämän kauden jälkeen.

Marseillen kausi on ollut iso pettymys, sillä joukkue ei päässyt ensi kaudeksi europeleihin.

Villas-Boas aloitti uransa kykyjenetsijänä José Mourinhon Portossa, Internazionalessa ja Chelseassa. Valmentajana hän on luotsannut kuutta eri seuraa ja voittanut seitsemän pokaalia.

Lokakuussa vasta 42 vuotta täyttävä Villas-Boas kommentoi jo mahdollista pestiään Marseillessa.

– Olin jo yhteydessä Marseilleen vuonna 2013 ennen kuin menin Zenitiin. Se on yksi Euroopan suurimmista ja maineikkaimmista seuroista, ja se on [entinen] eurocupin voittaja, kommentoi Villas-Boas Telegraphin mukaan.

– Tietysti se kiinnostaa minua, mutta he ovat vasta tehneet päätöksen Rudi Garciasta. Andoni Zubizarreta (jalkapallojohtaja) johtaa seuraa hyvin. Jos he tiedustelevat perääni, niin tietysti tapaamme. Se saattaisi olla mahdollisuus.

Veikkausliigassa FC Inter - RoPS! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!