Suomen kolmella ylimmällä sarjatasolla pelataan tiistaina vain yksi ottelu, mutta siinä ollaan sitäkin nostalgisemmissa tunnelmissa. Kakkosen A-lohkon ottelussa sarjanousija Lahden Reipas nimittäin isännöi Mikkelin Pallo-Kissoja, ja vierasjoukkueen riveissä Lahteen saapuu varsin tuttu pelaaja.

40-vuotias Rafael on pelaaja, jonka kohdalla titteli ”veikkausliigalegenda” ei ole tippaakaan liioittelua. Urallaan HJK:ta, Jazzia ja FC Lahtea edustanut Rafael on sarjan koko historian toiseksi paras maalintekijä tehtyään kaikkiaan 136 pääsarjamaalia Suomen kentillä. Edellä on ainoastaan 166 maalia tehnyt Valeri Popovits. Ottelutilastossa Rafael on 358 pelillään kymmenentenä.

Rafael voitti Veikkausliigan maalikuninkuuden ensimmäisen kerran jo vuonna 1997, ja uusi tempun tasan kymmenen vuotta myöhemmin. Kolmas maalikuninkuus kolmannella eri vuosikymmenellä oli lähellä vielä vuosina 2013 ja 2014, mutta tuolloin Rafael jäi maalipörssin ykköspaikasta ensin maalin päähän Tim Väyrysestä ja sitten Jonas Emetistä ja Luis Solignacista. Rafael valittiin myös vuonna 2009 Veikkausliigan 20-vuotistähdistöjoukkueeseen.

Rafael voitti Veikkausliigan mestaruuden HJK:ssa kaudella 1997, hopeaa Jazzissa kaudella 1999 ja pronssia FC Lahdessa vuosina 2008 ja 2014. Vuosina 2000-2003 hän kävi välillä ulkomailla Heerenveenissä ja Denizlisporissa, kunnes palasi takaisin Suomeen. Nyt maaliahne brasilialainen on aloittanut siviilityöt mikkeliläisessä supermarketissa, mutta pelaaminen jatkuu Kakkosessa edelleen.

Kauden aiemmissa kahdessa MiPK:n ottelussa Rafael on tullut kentälle noin 70. minuutin kohdalla. Avauskierroksen pelissä Kiffeniä vastaan hän ehti olla kentällä vain kymmenisen minuuttia, kunnes verkko jo heilui. Kahdella edellisellä kaudella Kakkosessa Rafael on tehnyt MiPK:lle yhteensä 15 maalia.

Miesten Ykkönen

@miesten_ykkonen
Kiffen - MiPK 0-4

#Veikkausliiga-legenda Rafael ehti olla kentällä reilun kympin ennen kauden avausmaaliaan.

Laskujeni mukaan brassi on nyt osunut Suomen kentillä 20 eri kaudella (1997-2000, 2004-2019). Uskomaton saavutus ulkomaalaispelaajalle! #Kakkonen

Pallo-Kissojen ja Reippaan otteluennakoiden mukaan edessä saattaa olla Rafaelin uran viimeinen esiintyminen lahtelaisyleisön edessä.

– Palaan aina hyvällä fiiliksellä kotiin ja kun kyseessä on urani viimeinen kausi on erityisen hienoa pelata Lahdessa, brasilialainen FC Lahti -ikoni toteaa Reippaan kotisivuilla.

– Odotan tietenkin vaikeaa peliä sillä vastassa on paljon tuttuja pelaajia, jotka ovat pelanneet pitkään yhdessä. Uskon, että jos pystymme pelaamaan omaa peliämme voimme voittaa.

– Oma kauteni on lähtenyt käyntiin vaihtelevasti, koska talven peleissä pelasin koko ajan ja nyt kaksi ensimmäistä peliä aloitin vaihdossa. Odotan peliä Reipasta vastaan ja sen pelaamista alusta asti ja tietenkin myös pelin voittamista ja maalin tekemistä, konkarikärki lupaa.

Lahden Reipas

@LahdenReipas
RAFAEEEL!

Se on kuulkaas todennäköisesti viimeinen mahdollisuus nähdä Rafu Lahden kentillä. Tiistaina pelataan idolia vastaan. Tulossa kova vääntö.
Lue ennakko ↩️
lahdenreipas.fi/artikkelit/195…

#lahdenreipas #lahti #jalkapallo #kakkonen #mikkeli #pallokissat

FC Lahti

@FCLahti1996
Tiistaina Rafael palaa Kisapuistoon, kun Lahden Reippaan kauden toisessa kotiottelussa vastaan asettuu Mikkelin Pallo-Kissat.

#FCLahti #Legenda

Lahden Reipas

@LahdenReipas
Onks tuttu kaveri? Ois tulossa Lahteen tiistaina. Pelipaidan väri on tosin punainen tällä kertaa, mutta Reipas - Kissat pelissä tarjolla FC Lahden kaikkien aikojen paras maalintekijä.

#FCLahti #lahdenreipas #mikkeli #lahti #jalkapallo
m.youtube.com/watch?v=9XN_D4…

Ottelu Reipas-MiPK alkaa Lahden Kisapuistossa kello 18.30. Peliin on vapaa sisäänpääsy, mutta Reipas myy ottelun yhteydessä 25 euron hintaisia kannattajakausikortteja.