HIFK:n tuore kiinalaisomistaja vakuuttelee Yle Urheilulle aikeidensa olevan kunnialliset: ”Emme halua tuhota intohimomme kohdetta”

© Kuva: Juha Tamminen
Mestarien liigassa huippumatsi Napoli - Barcelona! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Helsingin HIFK vahvisti maanantaina ratkaisun, jota seuran kannattajat olivat pelänneet vastustaneet. Tiukkoja arvojaan ja perinteitä aiemmin vaalinut helsinkiläisseura myytiin ulkomaalaisomistukseen (lue lisää).

Pääomistajaksi tuli kiinalainen liikemies Lucas Jin Chang. Aiemmin Tanskan Superliigaseura Vejle Boldbklubin yhdessä moldovalaisen Andrei Zolotkon kanssa omistanut Jin Chang on entinen pelaaja-agentti, joka on näkynyt suurena vaihtuvuutena tanskalaisseuran kokoonpanossa.

Vejlen rinkiin kuului viime kauden aikana jopa 80-81 pelaajaa.

Jin Chang kertoo Yle Urheilun haastattelussa ratkaisustaan siirtyä suomalaisen seuran omistukseen. Kotimainen jalkapallo ei ole ennestään kiinalaiselle tuttua.

– En valitettavasti tiedä kovinkaan paljon suomalaisesta seurajalkapallosta. Kolme vuotta sitten näimme, että Tanska on hyvä maa investoida jalkapalloon. Nyt olemme havainneet saman Suomessa, liikemies kommentoi.

– Tietysti Suomi on jalkapallossa kehitysmaa, mutta täällä on paljon mahdollisuuksia.

HIFK oli ennen omistajanvaihdosta pahoissa talousvaikeuksissa. Seuralle oli ehtinyt kertyä puoli miljoonaa euroa tappiota neljän tilikauden aikana.

HIFK saa osakemyynnillään noin kahden miljoonan euron lisätulon. Summa tulee tilille lähivuosina osittain.

Suomen jalkapallohistoriassa on nähty edellisiä ulkomaalaisia omistajuuskuvioita, jotka ovat päättyneet surullisella tavalla. AC Allianssin ja Tampere Unitedin yritykset päättivät molempien seurojen tarinan konkurssiin.

Jin Chang toteaa Yle Urheilulle, että synkkä historia ei ollut hänen tiedossaan. Kiinalainen vakuuttaa motiiviensa olevan puhtaat.

– En tiennyt noista tapahtumista, mutta meille jalkapallo on maailmanlaajuinen intohimo ja bisnes, emme halua tuhota intohimomme kohdetta ja tehdä mitään typerää, Jin Chang kommentoi.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.

Mestarien liigassa huippumatsi Napoli - Barcelona! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!