HJK-kasvatilla tänään juhlapeli Ilveksen paidassa – jatkuuko tamperelaisten väkevä meno?

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan joukkueilla on tällä hetkellä pelejä pelattuina 4-6, mutta pistekeskiarvoja tarkastelemalla Ilves on ollut jopa selvästi sarjan paras joukkue. Neljästä ottelustaan Ilves on saanut kolme voittoa ja yhden tasapelin eikä sen verkkoon ole tehty vielä yhtään maalia.

Perjantaina Ilves vierailee Helsingissä HJK:n vieraana. HJK lähti kauteen mestarisuosikkina, mutta sen meno on ollut paljon nihkeämpää. Kuudesta pelistään se on voittanut vain kaksi, ja alla on neljä perättäistä voitotonta ottelua.

Ilveksen paidassa Töölössä nähdään myös 25-vuotias laitapuolustaja Felipe Aspegren, joka on yksi neljästä Ilveksen kenttäpelaajasta, joka on pelannut toistaiseksi kauden kaikki peliminuutit. Aspegren muutti Suomeen synnyinmaastaan Kolumbiasta alle kouluikäisenä ja aloitti jalkapalloilun HJK Kannelmäessä.

– Kolumbiassa olin jo aivan pienestä pitäen pelaillut jalkapalloa pihoilla ja kaduilla kavereiden kanssa, mutta ensimmäiseen joukkueeseen liityin vasta Suomessa, Aspegren kertoo Ilveksen kotisivuilla.

HJK:n organisaatiossa vierähti kaikkiaan 12 vuotta, kunnes Aspegren siirtyi vuonna 2013 Interiin. HJK:ssa lupaava pelimiehen alku pääsi vain kerran mukaan Veikkausliigan otteluun, ja tuolloinkin vain vaihtopenkille.

– Kilpailu oli Klubissa silloinkin niin kovaa ja minulle sanottiin aika suoraankin, että kannattaa hakea peliaikaa muualta. Tunsin olevani veikkausliigatasoinen pelaaja, joten oli aika suunnata katseet muualle. Pelipaikka löytyikin sitten Interistä, jossa pääsinkin heti isoon rooliin, Aspegren muistelee.

Interistä matka jatkui SJK ja TPS:n kautta KTP:hen, josta Aspegren liittyi kaudeksi 2016 Ilvekseen. Tänään edessä on juhlaottelu, sillä Aspegren pelaa Helsingissä jo sadannen ottelunsa Ilveksen paidassa Veikkausliigassa.

– Tämä on hyvä paikka kehittyä jalkapalloilijana ja uskonkin kehittyneeni jokaisen kautena, Aspegren kiittelee.

– Pyrin käyttämään vahvuuksiani pelissä, siksi teen noita nousuja. Hiukan enemmän toivoisin saavani myös palloa laidalle.

Aspegren on pelannut toistaiseksi koko uransa Suomessa, mutta unelma ulkomailla pelaamisesta elää edelleen.

– Jalkapallo on niin valtava laji ja Suomi ikävä kyllä on vielä melko pieni ja syrjäinen maa useiden scouttien mielestä. Täältä on vaikea päästä näytille. Toivotaan että Teemu Pukin hyvä menestyminen Englannissa herättää mielenkiinnon Suomea kohtaan, Aspegren toteaa.

Ottelu HJK-Ilves alkaa kello 18.30 ja on nähtävissä Ruudussa. Aspegren pelaa myös tänään Ilveksen avauskokoonpanossa.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.